ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'impost sobre habitatges buits es revisarà

El Govern ha anunciat aquest dimarts que revisarà l'im

El Govern ha anunciat aquest dimarts que revisarà l'impost sobre els habitatges buits perquè sigui més efectiu.

El ministre portaveu i de Finances, Eric Jover, ha explicat en el marc de la presentació del projecte de llei de mesures per fer front a l'encariment de la vida que l'objectiu de modificar aquest impost és que tingui més impacte. Ha reconegut que el Govern no està massa satisfet amb els resultats que ha tingut i s'ha "encomanat revisar-lo per veure quines excepcions es poden eliminar i quin seguiment pot tenir".

Ha assegurat que la voluntat "no és recaptatòria, sinó fer que els propietaris de pisos buits els destinin al mercat de lloguer" per tal que es bellugui "i augmenti l'oferta". A proposta dels socialdemòcrates, l'impost serà finalista, és a dir, el que es recapti es destinarà a desenvolupar projectes d'habitatge, sigui per a pisos socials o a preu assequible. Amb tot, Jover reconeix que si no es recapta prou amb aquesta finalitat, però serveix perquè hi hagi més pisos al mercat, ja estarà satisfet.

Actualment, l'impost, que es va aprovar el desembre del 2020 i s'aplica als habitatges que porten buits com a mínim dos anys, és de 5,05 euros per metre quadrat i és anual. Per tant, un propietari d'un pis buit de 100 metres quadrats paga 505 euros l'any. Hi ha excepcions: si són segones o terceres residències per a ús familiar o de lleure, domicili social o fiscal d'alguna activitat econòmica o s'estan intentant vendre amb un esforç actiu. A hores d'ara, només hi ha 14 pisos inscrits al registre.

Segons les dades dels indicadors d'habitatge fetes públiques al febrer, es calcula que hi ha més de 6.000 pisos buits a Andorra.

Roda de premsa completa del Govern:

Informa: Redacció

 

Comparteix: