El moviment de terres per fer l'ETR de la Gonarda començarà a la primavera

www.andorradifusio.ad

El moviment de terres on es construirà la controvertida Estació Transformadora i Repartidora de la Gonarda començarà a la primavera. Així ho han traslladat als veïns la ministra de Medi Ambient i FEDA en la primera reunió de la comissió de seguiment.

FEDA no ha volgut fer cap intervenció sobre el terreny on construirà l'ETR de la Gonarda fins no haver-se reunit amb els veïns.

La plataforma que va néixer per oposar-se al projecte es va acabar resignant en no poder-lo aturar i una de les seves principals reivindicacions era la creació d'una taula de seguiment de les obres per garantir que se'n minimitzi l'impacte i tenir coneixement directe de totes les actuacions. En aquest sentit es declaren satisfets i agraeixen que el Govern i FEDA hagin complert.

Aquesta setmana ja s'han reunit i els han informat que ja s'ha convocat el concurs de control de qualitat mentre que el de l'obra civil de desmunt es publicarà aviat al BOPA amb la idea de començar la primera fase a la primavera. Precisament és aquesta primera fase la que més inquieta els veïns de la zona. Temen que el pas de camions generi molèsties i sorolls.

Finalitzat el desmunt es donarà pas a la construcció de l'ETR. FEDA ha designat l'enginyer Marc Calvet com a interlocutor directe amb els veïns per informar-los de com va avançant el procés.

Informa: Gerard Gort
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

Els actors Jordi Ríos i Mònica Pérez engeguen el Nadal envoltats d'infants Oberta la votació al premi de narrativa fantàstica i de terror d'Encamp