ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El nou Govern pren possessió

www.andorradifusio.ad

Ordino ha acollit l'acte de jurament del nou Govern. Xavier Espot ha destacat la diversitat dels ministres, la diferent experiència que acumulen i la paritat. També la voluntat de reflectir la pluralitat de la societat.

Els onze ministres (Sílvia Riva ho farà properament) han jurat el càrrec davant la Constitució en un acte celebrat a l'Auditori Nacional.

Un Govern del qual Xavier Espot s'ha mostrat satisfet en ser paritari, representatiu i de consens. Ha destacat la renovació i la diversitat representada en el gabinet com un reflex de la societat. També l'experiència del ministres que repeteixen. "Un govern ha de ser un òrgan el més representatiu possible de la societat que està governant", ha declarat.

Dels ministres que han jurat, 4 liberals i entre les carteres que encapçalen hi ha Funció Pública. Un ministeri que els liberals van demanar, segons Jordi Gallardo, des d'aquest dimecres ministre de Presidència, per intentar millorar la llei i partir de zero pel que fa al diàleg amb els treballadors. Un tema en què Gallardo reconeix "que hi havia postures diferents a nivell programàtic" amb Demòcrates. En aquest sentit, afegeix, "s'ha intentat trobar consensos". Recorda que "no és un govern monocolor i tothom haurà de modular els seus postulats inicials en favor del país i dels temes que requereixen consens".

Josep Maria Rossell és el ministre designat per Ciutadans Compromesos. Encapçalarà Justícia i Interior. Ha destacat la voluntat de dotar de mitjans la justícia i millorar les lleis existents. També s'ha referit a un dossier complicat, el cas BPA. Personalment opina que "possiblement necessitarà reforçar-se en alguns àmbits".

Aquest dimecres també han jurat alts càrrec del Govern, com el secretari d'estat per a la Unió Europea, Landry Riba, la secretària general, Ester Fenoll, el cap de gabinet, Guillem Casal, i la cap de protocol, Maria Marina.

Informa: Ana Alamán-David Domingo
Imatge: Anna Romagosa-Sergi Linares

Comparteix: