Espot jura com a nou cap de Govern amb la voluntat d'apropar les institucions a la ciutadania

www.andorradifusio.ad

Xavier Espot ha jurat com a cap de Govern aquest dijous. Espot ha fet referència a la història d'Andorra i a la seva tradició de pactes i entesa. La síndica ha destacat el tarannà dialogant del nou cap de Govern i ha demanat escoltar la ciutadania i que se'n promogui la participació.

La Casa de la Vall ha estat l'escenari tradicional del jurament davant la Constitució del nou cap de Govern. Xavier Espot s'ha mostrat honorat  d'encapçalar el nou executiu.

En el seu discurs, ha dit emocionat "sentir el pes de la història a les espatlles" i ha manifestat la voluntat que les institucions siguin més properes i obertes a la participació ciutadana. “Andorra no necessita reinventar-se, sinó redescobrir-se” per afrontar els nous reptes, ha afegit reivindicant un projecte de progrés amb la transparència, el diàleg i el medi ambient com alguns dels eixos principals.

Ha insistit que el pacte vol reflectir la pluralitat que han expressat els ciutadans a les urnes "encentant una cultura de coalició que, tot i ser nova, sempre ha estat present en la tradició andorrana".

La síndica general Roser Suñé l'ha emplaçat a ser ell mateix. N'ha destacat l'empatia i ha remarcat que en una coalició "es requereix una capacitat de diàleg profunda i una visió múltiple per a la resolució de problemàtiques". En aquest sentit, ha remarcat la necessitat de fer pedagogia activa i d'implicar-hi la ciutadania.

Xavier Espot ha recordat els caps de govern que l'han precedit i ha mostrat la seva voluntat de treballar de bracet amb el Consell General.

Acte de jurament complet de Xavier Espot com a nou cap de Govern:

 

Informa: Ana Alamán/Yasmina Canedo

Comparteix:

La coalició de govern detalla un full de ruta amb cinc eixos principals Versos efímers en passos de vianants