ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Presa de temperatura i gel per entrar a les escoles franceses

www.andorradifusio.ad

Aquest curs el sistema francès acollirà 3.700 alumnes, la majoria de maternal i primària. Aquest dimecres els més petits han tornat a l'escola amb presa de temperatura i gel a l'entrada i circuits diferenciats per evitar aglomeracions. Per a alguns ha estat el primer dia d'escola i mascareta.

A diferència d'altres anys ha estat una tornada a l’escola molt tranquil·la i sense corredisses. A l'escola de Santa Coloma han disposat circuits d'entrada diferents.

Els de maternal han pogut entrar amb els pares després de prendre'ls la temperatura i posar-se gel a les mans. Per a molts és el primer any d'escola i els primers dies de mascareta, tot nou.

Els de primària han entrat sols i han esperat al pati el torn d'entrada. Aquest any s'han marcat circuits de circulació i protocols per evitar al màxim la possibilitat de contagi, per això els professors no es treuen els equips de protecció en cap moment.

A l'escola només canvien de classe per fer català, per l'esbarjo i a la cantina. En cada canvi, la desinfecció, la ventilació i el rentat de mans són clau, explica la directora de l'escola francesa de Santa Coloma, Cécile Mora.

Tot i les primeres notícies de contagi a les aules en el cas de l'escola francesa del Pas de la Casa, els pares confien en els protocols d'higiene. També són conscients que hauran de mirar de conciliar en cas de confinament.

El sistema francès inicia el curs amb 3.700 alumnes, 2.200 dels quals corresponen a maternal i primària. El moment esperat arriba. Sona el timbre i això significa tots a l'aula.

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix:

18.204.42.98