ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els propietaris critiquen la revisió de l'impost sobre habitatges buits i advoquen per posar facilitats per fer aflorar pisos de lloguer

www.andorradifusio.ad

Penalitzar els propietaris que tenen pisos buits no és la solució al problema de l'habitatge. Aquesta és la resposta de l'Associació de Propietaris de Béns Immobles a la decisió de l'executiu de revisar l'impost que els grava perquè sigui més efectiu. L'entitat creu que s'hauria d'apostar per fer pisos de protecció oficial.

Segons l'Associació de Propietaris de Béns Immobles, no s'ha d'intervenir al mercat immobiliari i, conseqüentment, es mostra contrària que el Govern modifiqui l'impost sobre els pisos buits per endurir-lo. La intenció de la iniciativa seria incrementar l'oferta.

A hores d'ara, només hi ha 14 habitatges inscrits quan es calcula que hi ha més de 6.000 pisos buits. Artur Homs, vicepresident de l'associació, ha afirmat que el Govern el que hauria de fer és establir un marc legal atractiu per als que vulguin posar els habitatges en règim de lloguer.

Constata que "estem en una situació pel que fa als preus que no té marxa enrere" ja que encara hi ha moltes persones de poder adquisitiu alt que venen al país i que ho seguiran fent. Una situació diferent, ha afegit, a la del 2008-2010 quan milers de persones van abandonar Andorra per la crisi.

Segons ha dit, hi ha hagut una mala planificació del Govern perquè s'ha aconseguit atreure aquests residents d'alt nivell, però no es va calcular prou que això provocaria un increment dels serveis que necessitarien i dels preus dels habitatges. 

Homs ha afirmat que s'haurien de promoure més habitatges de lloguer a preus assequibles i es podria apostar per construir pisos de protecció oficial. En la seva opinió, això s'hauria de fer mitjançant una col·laboració entre el sector públic i el privat.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: