- El CE Sant Julià de futbol sala encadena la tercera derrota consecutiva després de caure a casa davant Les Corts per 2 gols a 6. Els de Moisés Gonçalves continuen antepenúltims a la classificació. - El Saló del Videojoc tanca la novena edició amb èxit de participació de públic en les activitats proposades. Amb una programació més diversa l´edició d´enguany ha aconseguit combinar l´oferta educativa amb la lúdica a través de tallers, activitats i xerrades oferts per la Universitat d´Andorra. - Joan Verdú s´acomiada dels Jocs sense poder completar el gegant. Una sortida del traçat a l´inici de la segona mànega ha impedit l´esquiador andorrà acabar la prova amb què tancava la seva participació als Jocs. - L´obertura econòmica no ha estat del tot positiva per a alguns sectors, com ara el transport. Les empreses del país ho tenen difícil per competir amb grans plataformes logístiques. El sector espera que l´acord d´associació aporti més oportunitats per poder treballar fora del territori andorrà. - 3 videojocs francesos en fase de desenvolupament participen enguany al Saló del Videojoc. Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració de l´ambaixada francesa amb el saló, per tal d´apropar als joves els coneixements i experiència de joves professionals de la indústria. - Èxit d´ocupació a les pistes d´esquí la setmana de Carnaval. Vallnord ha arribat als 48.000 dies d´esquí, amb puntes que han superat els últims tres anys. Grandvalira ha apuntat també que les sensacions d´aquesta temporada són positives. - Aquest dilluns comença el període de vaga de la funció pública. No hi ha previstes accions, només les assemblees del cos d´ensenyament, la policia i els duaners. Una vaga que desperta disparitat d´opinions entre la població. Alguns l´entenen, altres, com els pares, lamenten les complicacions que no es facin classes lectives. Un dels sectors crítics amb la vaga ha estat el dels jubilats
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El Govern vol 72 hores de preavís per a la vaga

  Noticies » Política   13 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad

Primera presa de contacte entre els sindicats de la Funció Pública i el Govern per pactar els serveis mínims de la vaga indefinida. L'executiu presentarà dilluns una proposta i demana als funcionaris que avisin amb tres dies d'antelació. Els sindicats ho estudiaran i reiteren que cal tornar a fer la reforma des de zero.

La trobada d'aquest dimarts entre el Govern i els sindicats de la Funció Pública no ha servit per acordar els serveis mínims per a la vaga indefinida convocada pels funcionaris. Els serveis es fixaran en una altra reunió dilluns vinent, quan l´executiu hagi tancat amb les direccions dels departaments una proposta. Una fórmula que ha sorprès els sindicats. "Elaborarem un document que trametrem als sindicats i on no hi hagi possibles acords, decidirem entre sindicats i Govern en la reunió que tenim prevista el dilluns a les 9 del matí", avança la ministra de la Funció Pública Eva Descarrega.

Per al portaveu de la Plataforma sindical, Gabriel Ubach, és "curiós que un Govern pacti amb les seves direccions i no amb els seus sindicats els serveis mínims, doncs bé, som una altra excepció aquí a Andorra". "Els serveis mínims no s'haurien de tocar individualment, sinó sobre la globalitat del funcionariat", creu el sindicalista.

L´executiu, amb el cap de Govern encapçalant la reunió, també ha demanat als funcionaris que el preavís de vaga es faci amb 72 hores d'antelació i no 24. Descarrega creu que "són imprescindibles", especialment en l'Ensenyament o també per al sector privat de trasllat de mercaderies, que podria patir afectacions a la duana.

Per la seva banda, Ubach insisteix que "no volem perjudicar ningú, volem ser escoltats. Volem diàleg, consens, la pilota està sobre la teulada del Govern, poden aturar les lleis que estan avui en dia al Consell General si volen". El portaveu de la plataforma sindical va assegurar fa uns dies a l'Ara i Aquí que no tenien intenció d'ampliar l'avís de vaga malgrat des d'alguns sectors es consideri insuficient.

En la reunió, el Govern també ha ofert als sindicats algunes millores en la reforma de la Funció Pública. Per exemple, que el pas de triennis a quinquennis no entri en vigor fins que hi hagi el reglament desenvolupat. Precisament l'executiu també es compromet a fer tots els reglaments que pengen de la reforma en sis mesos des de la seva aprovació. Els sindicats ho rebutgen i volen que es torni a plantejar la reforma des de zero i amb consens.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatges: Anna Romagosa / Vicente Bellot