ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Bardina torna a negar retallades en la reforma laboral però pren nota de les reivindicacions

www.andorradifusio.ad

El conseller general del grup demòcrata Josep Anton Bardina assegura que prenen nota de la manifestació de dilluns però matisa que no era només contra la reformes laborals. Replica les crítiques defensant que les noves lleis donen més seguretat jurídica tant a treballadors com a empresaris.

Josep Anton Bardina, que va defensar al Consell General les tres noves lleis laborals aprovades en una mateixa sessió, assegura que respectaran la manifestació de dilluns, que diu que tindran en compte i analitzaran, però ha volgut deixar clar que la protesta anava molt més enllà de la reforma laboral.

"Les lleis laborals poca incidència tenen en el preu de l'habitatge de lloguer o amb el dret  a l'avortament per posar dos exemples de proclames que vaig veure al mig de la manifestació", ha dit. Entén, per tant, "que hi ha un clam que s'ha de respectar, s'ha de tenir molt present i analitzar; però també que hi havia una reinvindicació múltiple de diversos temes".

Ho ha dit a l'"Ara i Aquí" de Ràdio Nacional en una entrevista en què ha defensat que les noves lleis no tan sols no són un retrocés en els drets dels treballadors, sinó que donen més seguretat jurídica a totes les parts.

Posa com a exemple l'eliminació dels contractes verbals i veu com "un pas de gegant" que "a partir d'ara hagin de ser obligatòriament per escrit".

Subratlla que no s'han tocat les indemnitzacions, sinó que tan sols s'han variat els terminis de preavís.

Creu que no han explicat els canvis sobre els període de prova perquè el text diu que no cal que n'hi hagi i que si n'hi ha s'ha de fer constar per escrit amb una durada màxima de dos mesos. I valora que s'ha fet un salt endavant en les baixes per maternitat i paternitat, tot i que admet que encara es podrien ampliar més, cosa que que es podria preveure en una nova reforma.

Bardina encara no té clar si vol formar part de les llistes de DA a les eleccions i, de moment, continuarà treballant fins a la dissolució definitiva del Consell com a membre de la comissió permanent.

Entrevista al conseller de DA, Josep Anton Bardina, sobre la reforma laboral a l'Ara i Aquí:

Informa: Gerard Gort
Imatges: David Ramos

Comparteix: