ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La comissió d'habitatge es posa en marxa per recollir el màxim de dades i pal·liar el problema dels lloguers

www.andorradifusio.ad

La comissió nacional d'habitatge s'ha estrenat aquest dimarts amb una primera reunió en la qual s'ha establert la necessitat de tenir el màxim de dades possibles per a identificar els problemes en aquest àmbit i trobar solucions efectives. L'organisme neix amb vocació de permanència i la voluntat d'aconseguir resultats amb rapidesa per resoldre problemes com l'augment dels lloguers.

Administracions i agents relacionats amb el sector han participat en una primera reunió que ha servit per a donar estructura a una plataforma que no vol ser efímera. I per a establir una prioritat: la necessitat de recollir com més dades millor sobre el sector per poder consensuar accions.

Segons el ministre d'afers socials, justícia i interior, Xavier Espot, "és un pas endavant molt significatiu perquè, un cop disposem d'aquest cens, podrem afinar molt més les polítiques d'habitatges i establir una autèntica estratègia nacional".

El generel de l'associació de contractistes (ACODA), Víctor Filloy, afegeix que "no només són dades dels preus dels lloguers i la tendència del mercat, sinó també dels pisos buits que hi pugui haver al país". Explica que es vol "treballar de manera transversal i a llarg termini analitzant les possibles solucions".

Estadística, el Col·legi de gestors immobiliaris (AGIA) o els comuns seran proveïdors de dades que han de servir, per exemple, per a tenir clars els preus actuals o el nombre d'habitatges buits.

El raonador del ciutadà, Marc Vila, que va posar sobre la taula la problemàtica del preu dels lloguers, creu que, amb les dades a l'abast, les decisions que prengui la comissió poden tenir incidència aviat.  Creu que servirà per "fer entendre als propietaris i promotors quin és el preu raonable".

En paral·lel a la feina de la comissió d'habitatge, que es tornarà a reunir el mes vinent, hi ha el treball al consell general del paquet de mesures urgents per afavorir el lloguer. L'objectiu primer del Govern és que amb elles el parc d'habitatges de lloguer augmenti i els preus es puguin regular a la baixa.

Informa: David Domingo
Imatges: Sergi Linares / Vicente Bellot

Comparteix: