El problema dels lloguers d'Andorra es trasllada a la Seu i l'ajuntament impulsa un pla per als pisos buits

www.andorradifusio.ad

La manca d'habitatges a preus assequibles comença a ser un problema que traspassa la frontera del riu Runer. Així ho reconeix l'alcalde de la Seu d'Urgell. Des de l'ajuntament destaquen que ha estat motivat per l'augment de demanda procedent d'Andorra.

L'ajuntament de la Seu reconeix que el problema s'ha agreujat els darrers anys. Motivat, en bona part, per la demanda transfronterera.

Ciutadans que davant les dificultats que presenta el mercat andorrà ha decidit buscar solucions a la capital de l'Alt Urgell i zones properes. L'alcalde Jordi Fàbrega diu que el fet que la gent d'Andorra "vingui a viure aquí genera moviment econòmic, però no hauria de repercutir en què la nostra gent tingui dificultats per arribar a l'habitatge".

Pla per rehabilitar pisos buits

La situació afecta sobretot els col·lectius més vulnerables. L'ajuntament ha posat en marxa un programa per pal·liar aquesta mancança, consistent a rehabilitar habitatges buits a canvi que els propietaris els cedeixin un temps perquè l'ajuntament en gestioni el lloguer.

En molts casos els propietaris no els posen al mercat per no disposar de prou recursos per a la rehabilitació o per la por que els llogaters els puguin fer malbé.

Fàbrega explica que l'ajuntament farà "la despesa de la rehabilitació i les gestions, i tenim l'assegurança que el llogater sempre pagarà el lloguer a canvi que fixem un preu i anys determinats en funció de les despeses que hagi tingut l'ajuntament". Volen donar resposta així als col·lectius més vulnerables.

Jordi Fàbrega creu que amb aquesta iniciativa es reactivarà el mercat de lloguer. L'alcalde assegura que és una prioritat pel consistori resoldre aquest problema, ja que el parc d'habitatges de lloguer estava dimensionat per a una població com la de la Seu, però no per assumir la gran quantitat de demanda que els darrers anys procedeix d'Andorra.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

Un expert assenyala indicis d’inestabilitat a la zona de l’esllavissada des del 2016 Sant Julià no ha rebut encara al·legacions al projecte de la tirolina