L'informe del raonador confirma l'augment dels lloguers com un dels problemes més importants per a la ciutadania

www.andorradifusio.ad

L'informe del raonador del ciutadà del 2018 reflecteix l'encariment de l'habitatge de lloguer com un dels problemes més importants a dia d'avui. S'han recollit 79 queixes, prop de la meitat per augment de la mensualitat. Amb casos extrems, com sis per sobre del 70% a la capital.

De la vuitantena de queixes rebudes l'any passat, 37 responen a l'augment del preu del lloguer. La majoria, a les parròquies centrals.

A Andorra la Vella, dotze augments s'han situat per sobre del 40%, sis dels quals per sobre del 70%. Altres queixes fan referència a l'augment del que es cobra de despeses, rescissions de contracte o la no devolució del dipòsit.

El raonador va obrir una investigació a partir d'octubre per avaluar les queixes reflectides al carrer i als mitjans. L'única parròquia en la qual no s'ha registrat cap expedient és Sant Julià.

L'informe del 2018 mostra l'obertura de 340 expedients. A banda de la qüestió de l'habitatge, les consultes i reclamacions més nombroses corresponen a l'administració general, amb aspectes com renovacions de residència, sancions o facturacions de serveis, i el sector social, en què destaquen qüestions relatives a la CASS i les ajudes del ministeri d'Afers Socials.

24 assumptes han estat relacionats amb la justícia, majoritàriament sobre el funcionament del saig. I han estat tramesos al Consell Superior de la Justícia.

Informa: David Domingo
 

Comparteix:

El Superior jutja els dos condemnats per no alertar d'una allau mortal el Nadal del 2013 Estrenes: "El rey león" torna als cinemes 25 anys després com una de les novetats més esperades