ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Col·legi d'Infermeria demana més professionals de nit al Cedre

www.andorradifusio.ad

El Col·legi d'Infermeres i Infermers d'Andorra demana més professionals a la nit al Cedre. Assegura que només n'hi ha un per a tot el centre i creu que és insuficient. Sobre el grup de treball, defensa que les decisions que prengui han de ser vinculants.

El Col·legi és un dels actors que estan representats en el grup de treball creat per tirar endavant el procés de transformació del Cedre i en el marc de les reunions tenen previst presentar algunes propostes, una de les quals és augmentar el nombre d'infermers de nit.

També apunten que els auxiliars no tenen les mateixes competències i no poden assumir alguns tractaments. "Un infermer en tot el centre és escàs. Tant pot ser que tinguis una nit ben tranquil·la com una guàrdia amb moltes alteracions", explica Meritxell Ros, membre de la Junta del Col·legi.

El Col·legi ha constatat que hi ha un ambient laboral enrarit al centre i proposa fer un estudi de clima laboral intern per conèixer què és el que s'ha de millorar.

Sobre el grup de treball, demana que les seves decisions siguin vinculants per al SAAS i que no quedin en un calaix. "És un grup intern disciplinari. Tens direcció dels SAAS, auxiliars i infermeres que participen en les reunions", afegeix Ros. Demana que "tots els acords i propostes es duguin a terme al llarg del temps. La nostra funció és vetllar perquè això es faci realitat".

Meritxell Ros ha assegurat que s'han assabentat de la resolució sense cap sanció de l'expedient obert a la coordinadora del Cedre a través dels mitjans i ha afirmat que demanaran al ministre conèixer què els ha portat a decidir que no calia anar més enllà.

Informa: Sergi Cano
Imatges: A. Ginestà-F. Montero

Comparteix:

18.207.254.88