Desestimada la demanda de la família Viladomat contra la plataforma de Soldeu

www.andorradifusio.ad

La Batllia ha desestimat la demanda de la família Viladomat contra la plataforma de Soldeu. El tribunal de batlles valida la declaració d'interès nacional que va fer el Govern. El principal argument pel qual l'accionista majoritari de SAETDE va portar el projecte als tribunals. La sentència es pot recórrer.

La família Viladomat va presentar al juny una demanda administrativa contra la plataforma esquiable de Soldeu. L'accionista majoritari de SAETDE considerava que la declaració d'interès nacional que el Govern havia fet del projecte era il·legal. A banda de no estar prou motivada. I que tot plegat pretenia encobrir una operació d'especulació urbanística. Viladomat afegia en la seva demanda que la documentació del projecte era insuficient i que en tot cas havia de ser l'executiu i no Ensisa, una entitat privada, qui fes la plataforma. 

La Batllia, però, ha rebutjat els seus arguments. En una sentència a la qual ha tingut accés RTVA, el tribunal de batlles desestima la demanda i dona la raó al Govern: la declaració d'interès nacional s'ajusta a dret. De fet, el tribunal afirma que l'esport és un pilar fonamental en l'educació, i d'aquí que la declaració pugui acollir-se al que diu la Llei d'ordenació del Territori. La Batllia, a més, considera demostrat que la FIS demana construir la plataforma si es vol que les finals de la Copa del Món d'esquí del 2019 es facin a la pista de l'Avet.

Ara la família Viladomat té dues setmanes per decidir si recorre la sentència. Cal recordar que la construcció de la plataforma esquiable va ser el detonant que va fer que Viladomat demanés la dissolució de Grandvalira.

Informa: Redacció

Comparteix:

Protecció Civil apunta la millora a l'alta muntanya però recomana evitar riscos Tallers per millorar l'expressió corporal amb la Fundació ONCA