L'executiu exigeix viabilitat ambiental i econòmica per valorar si dona impuls a l'aeroport

www.andorradifusio.ad

El Govern no valorarà si dona l'impuls a un aeroport en territori nacional fins que no hi hagi com a mínim uns estudis aprofundits. L'executiu assegura que ha de quedar garantit un impacte ambiental assumible i la viabilitat econòmica i que es col·laborarà amb la Cambra de Comerç, que avala el projecte.

El Govern acull l'informe presentat per la Cambra la setmana passada com un primer pas, però reitera que cal ser molt curós abans d'impulsar un aeroport al país. Creu que cal estudis que assegurin qüestions cabdals com ara l'impacte ambiental i viabilitat econòmica. "S'ha fet un pas, és un pas necessari però no suficient perquè el Govern valori si la infraestructura de l'aeroport s'ha d'impulsar o no. Han d'estudiar l'impacte ambiental d'aquesta infraestructura, l'impacte sonor, i fins i tot, estem parlant d'una inversió molt important. Han d'analitzar la sostenibilitat econòmica", reclamava el ministre portaveu, Eric Jover, aquest dimecres a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

L'executiu concedeix la iniciativa a la Cambra, que aposta per la infraestructura a Grau Roig. I assegura que tutelarà la seva feina i analitzarà els informes. L'impacte ambiental també és una qüestió clau per a la viabilitat de l'aeroport, segons Liberals d'Andorra. Ho ha dit el secretari general del partit a Ràdio Nacional: "totes les grans obres o les grans infraestructures han de tenir una aportació de l'àmbit de la sostenibilitat i del medi ambient. Crec que això és primordial. Si féssim coses sense tenir en compte aquests dos paràmetres crec que faríem una gran errada per al futur", considera Gerard Estrella.

Pel que fa a una altra infraestructura aeroportuària, l'heliport, el Govern resta pendent de més informes tècnics i un cop sobre la taula es vol buscar un consens per a la ubicació a Tresoles amb la plataforma que s'hi oposa.

Informa: David Domingo
Imatges: F. Montero-S. Linares

Comparteix:

Una conductora de 57 anys, detinguda per donar positiu després de provocar un atropellament aquest dimecres al migdia Adjudiquen l'última fase d'obres de la Seu de la Justícia per 2,5 milions d'euros