Liberals veu primordials els estudis d'impacte mediambiental per avaluar la viabilitat de l'aeroport

www.andorradifusio.ad

L'executiva de Liberals d'Andorra s'ha mostrat prudent al valorar el projecte de l'aeroport nacional proposat per la Cambra de Comerç. En declaracions al programa "Ara i Aquí", de Ràdio Nacional, el secretari general del partit, Gerard Estrella, ha assenyalat que seria un error no tenir en compte la sostenibilitat mediambiental i la protecció del paisatge. Per això cal esperar als estudis d'impacte ambiental.

Pendents dels estudis d'impacte mediambiental. Segons Liberals d'Andorra, aquest serà un element clau i determinant per al projecte de l'aeroport en territori nacional.

Tot i assenyalar que pot ser bo per atreure visitants, el secretari general del partit afirma que s'ha d'avaluar la viabilitat i la sostenibilitat. Gerard Estrella recorda que un dels projectes liberals és impulsar Andorra com a reserva de la biosfera i "preservar el que tenim de cara a les generacions futures". Veu "primordial" que les grans obres i infraestructures tinguin en compte la sostenibilitat i mediambient. "Si no tinguéssim en compte els paràmetres mediambientals cometríem una gran errada de cara al futur", ha manifestat.

L'executiva de Liberals vol deixar temps perquè el Govern de coalició funcioni i diuen que estaran vigilants. Pel que fa a les eleccions comunals, veuen lògic reeditar el pacte, tot i que seran els comitès locals els que decideixin. Reconeixen que van justos de temps. L'ideal, segons el secretari d'organització Guillem Forné, "seria tenir marge per veure com evolucionen els ministeris i la coalició perquè els comitès puguin tenir més clara la seva decisió".

Atribueixen la renovació de l'executiva a una voluntat d'incorporar sang nova, tot i que els estatuts també hi obliguen. Creuen que els fets demostraran que la nova línia de funcionament és encertada.

Entrevista completa al secretari general de Liberals d'Andorra, Gerard Estrella, i el d'organització, Guillem Forné, a l'Ara i Aquí:

Informa: Ana Alamán
Imatgre: Albert Refart

Comparteix:

La fiscalia demana dos anys i mig de presó per tràfic de drogues a la dona que va donar a llum a la presó Caldea torna a registrar beneficis i repartirà 15 euros per acció