ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els peritatges externs en el cas del nadó mort avalen l'actuació dels metges

www.andorradifusio.ad

Els peritatges externs encarregats pel SAAS per investigar la mort del nadó el passat 5 de febrer avalen l'actuació dels facultatius de l'hospital. Així ho ha fet públic avui el consell directiu del SAAS. Segons assegura, els peritatges elaborats per dos professors universitaris determinen que l'actuació dels metges va ser adequada quant a l'aplicació dels protocols de trasllat. A més puntualitzen que el trasllat per via terrestre hagués estat complicat per la inestabilitat clínica de la pacient. Amb aquest informe es dóna per tancada la investigació externa.

Els informes pericials que el SAAS va encarregar als dos professors universitaris Carlos Rodrigo González de Liria i Carlos Martínez Monzón han arribat avui i també estan en mans dels pares. Un treball que ha avaluat el tractament que va rebre la nena a l'hospital, el funcionament del protocol de transport sanitari a més de complementar l'informe de l'especialista en neonatologia.

A través d'un comunicat, el SAAS informa que aquests peritatges determinen que l'actuació dels metges, aplicant els protocols de trasllat, va ser adequada i que no s'han detectat omissions imprudents. A més apunten la impossibilitat de fer el trasllat per la via terrestre a causa de la inestabilitat clínica que presentava la pacient.

Pel que fa al tractament que va rebre el nadó, el pèrit assegura que no disposa de cap dada que indiqui que l'evolució final de la pacient hagués estat diferent si hagués estat ingressada en un centre hospitalari de més nivell. Assenyala a més que no ha detectat cap senyal de mala praxis dels professionals de la salut.

Amb aquest document el SAAS dóna per tancada la investigació externa tot i que assegura que continuen treballant amb l'anàlisi de les mesures correctores que s'hauran d'adoptar internament.

Informa: Anna Pifarré

Comparteix:

3.231.220.225