ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La subsíndica demana responsabilitat a l'hora de parlar d'Andorra a l'exterior amb referència a Stop Violències

www.andorradifusio.ad

La subsíndica Meritxell Palmitjavila demana responsabilitat a l'hora de presentar informes sobre Andorra en institucions internacionals. Ho ha dit al programa ''Ara i Aquí' amb referència a la intervenció que va fer Stop Violències davant les Nacions Unides (a la CEDAW) i que el Govern ha posat en mans de la Fiscalia. Palmitjavila també ha fet una crida a l'entesa per tal d'arribar a un pacte d'estat en matèria de pensions.

La intervenció de l'Associació Stop Violències al Comitè de l'ONU per a l'eliminació de la discriminació envers la dona està portant cua.

Després que dimecres el Govern anunciés que havia demanat a la Fiscalia que investigués possibles responsabilitats legals per algunes de les afirmacions que s'hi van fer, la subsíndica ha demanat aquest dijous responsabilitat a l'hora de parlar del país a l'exterior: "S'ha de ser curós i seriós amb el que diem fora d'Andorra i dir realment el que passa sense manipular ni tergiversar certa informació". A més, argumenta que "no es pot barrejar la defensa dels drets de les dones amb el fet que el Govern porti Stop Violències a la Fiscalia".

D'altra banda, Palmitjavila també ha parlat d'altres temes importants de la legislatura. S'ha mostrat optimista quant al fet que el pacte d'estat per la Unió Europea tiri endavant, però és més escèptica pel que fa el pacte per les pensions. Pensa que és una qüestió més política, però advoca perquè es despolititzi i es pugui arribar a un acord "perquè no hi ha tantes maneres de tenir un sistema de pensions sostenible".

Assegura que no seria positiu fer una reforma sense consens i que no tingués continuïtat en el temps a causa d'un eventual canvi de govern en el futur.

Entrevista completa a la subsíndica Meritxell Palmitjavila a l'Ara i Aquí:

Informa: Ester Pons
Imatges: Desireé Sala
Locució: Montse Grau

Comparteix:

3.236.170.171