La rotonda

Comparteix:

La rotonda: Temporada 2017-2018

La rotonda cada setmana proposa diversos temes de l'actualitat social i cultural de país amb reportatges, convidats al plató i la teva participació a través de les xarxes socials.

La rotonda, amb Rosa Alberch. Divendres a les 14.15 i a les 21.20 h

Direcció i presentació: Rosa Alberch    Realització: Albert Aymamí    Producció: Eva Pons


 • La rotonda 2a part - David Aguilar ens torna a visitar per explicar-nos com ha canviat la seva vida

  David Aguilar, el jove que s’ha construït una protesi amb LEGO per al seu braç, ens torna a visitar. Des que el vam conèixer el desembre de 2017 la seva vida ha canviat molt i mitjans internacionals s’han fet ressò de la seva història. Ens explica com ho ha viscut i ens avança que començarà a estudiar biotecnologia gràcies a una beca de la Universitat Internacional de Catalunya.  Al final del programa  vivim un moment molt emotiu.

 • La rotonda 1a Part - El nou espectacle i els cinc anys del Cirque du Soleil a Andorra

  El Cirque du Soleil estrena aquest cap de setmana un nou espectacle amb el qual fa un gir a les propostes anteriors. Parlem de "Diva" i dels cinc anys del Cirque a Andorra amb el director de producte i nous projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, i Marc Colomines, d'Alca Films. La productora andorrana ha realitzat el documental "Scalada 5 anys" que aquest divendres a la nit estrena ATV i www.andorradifusio.ad.

 • Isidre Baró, un pioner de les falles a Ordino

  Recordem amb Isidre Baró com eren les falles a Ordino. És veí de Sornàs i té una àmplia experiència en la crema de falles. En va ser un pioner als anys 50. Aquest 2018 el poble d'Ordino ha decidit recuperar la tradició.

 • Així es prepara la primera Nit de la Candela a Ordino

  Un espectacle de foc, dansa contemporània i música en directe. És la proposta que acompanyarà la Nit de la candela d´Ordino, que es farà aquest divendres. Una iniciativa per donar la benvinguda a l´estiu pionera al país que s’ha exportat des d’Itàlia. Quan es pongui el sol, a Ordino substituiran la elèctrica per 10.000 espelmes.

 • Reportatge: La història de les construccions de pedra seca

  Segurament te les has trobat vora dels camins, alguns fins i tot les han hagut d´utilitzar com a aixopluc. Es tracta de les cabanes de pedra seca que podem trobar en diferents indrets de les valls. Unes construccions que daten del segle XVI i que servien en el seu origen de refugi per als pastors que passaven l´època estiuenca a les muntanyes mentre pasturaven el ramat. El tècnic d´inventari de Patrimoni Cultural, David Mas, ens acompanya en el recorregut. Un reportatge d'Hèctor Romance i Anna Ginestà.

 • La rotonda - Mantenir les tradicions

  Parlem de folklore i de com encaixa en els nostres dies més enllà de les festes populars.  Ens acompanyen Lluís Martín de Haro, dansaire de l’Esbart Santa Anna d'Escaldes-Engordany, Jordi Díaz, cap de colla dels Geganters de Sant Julià de Lòria, Tiago da Silva, membre de la  comissió de festes d’Encamp i Santi Sánchez, president de l’associació de Fallaires d'Andorra la Vella

 • La rotonda 2a Part - El Jambo Street Music comença a sonar pels carrers d'Andorra la Vella

  Els organitzadors del Jambo Street Music Oriol Vilella i Toni Colom, el músic de High Voltage i fotògraf Juli Barrero i el músic de Migue Reaction Toni Saigi "Chupi" expliquen les seves sensacions a poques hores perquè els carrers del Centre Històric d'Andorra la Vella s'omplin de música per una nova edició del festival de música al carrer, Jambo Street Music. Aprofiten per reivindicar la importància d'aquest tipus d'esdeveniments per als músics.

 • La rotonda 1a Part - 12 hores d'esport Vall Banc contra el càncer

  Parlem de les "12 hores d'esport Vall Banc contra el càncer" amb la seva organitzadora i coordinadora, Marta Torruella. Es tracta d'una jornada lúdica i familiar perquè el públic s'animi a fer esport pels seus beneficis per la salut física i mental, i aprofiti per conèixer els serveis d'Assandca.

 • La rotonda 2a part - Entrevista a Cristina Cerqueda

  Cristina Cerqueda és presidenta del Patronat de Dames de Meritxell, l'associació filantròpica que des del 1972 ajuda als més necessitats i, especialment, als infants. A més de gestionar l'escola bressol del mateix nom dona assistència a qualsevol persona que ho sol·liciti, sense mirar la seva procedència.

 • La rotonda 1a part - La setmana de la infància, amb Unicef, Pediatria km.0 i Mamand

  Dediquem el programa d'avui a la infància. La directora d'Unicef Andorra, Marta Alberch, ens explica la campanya #cadaVIDAcompta per acabar amb l'alta mortalitat infantil en les zones més pobres del planeta (amb un simple SMS al 606 pots col·laborar amb el projecte). La pediatra Mariona Farré, de Pediatria km.0 detalla els principals riscos per als infants d'aquests indrets. I per últim, Ingrid Blanc, de Mamand, l'associació que fomenta la lactància materna, insisteix en la importància d'aquesta fins als dos anys.

Facebook

Twitter