La rotonda

Comparteix:

La rotonda: Temporada 2019-2020

La rotonda cada setmana proposa diversos temes de l'actualitat social i cultural de país amb reportatges, convidats al plató i la teva participació a través de les xarxes socials.

La rotonda, amb Rosa Alberch. Divendres a les 14.15 i a les 21.20 h

Direcció i presentació: Rosa Alberch    Realització: Albert Aymamí    Producció: Eva Pons


 • La Rotonda - L'afectació del coronavirus a tots els sectors

  Després del nou cas de coronavirus, que deixa molts dubtes sobre el possible abast de l'epidèmia, el Govern ha intensificat les mesures tancant totes les escoles i cancel·lant esdeveniments i aplecs. La situació afecta tots els sectors econòmics, incloses les estacions d'esquí, que han donat la temporada per acabada i tancat portes. Per això n'hem parlat amb el director gerent de la CEA, Iago Andreu, el president d'Ski Andorra, Joan Viladomat, i a través de connexió telefònica amb el president de la Unió Hotelera, Carles Ramos. A més, sortim al carrer per conèixer com es preparen les famílies per tenir els nens a casa.

 • Reportatge: Defensa personal en situacions d'estrès i sorpresa

  Susana Prieto i Joan Ramon Crespo ens expliquen tècniques de defensa personal en situacions d'estrès i sorpresa, com una agressió, en què la víctima està indefensa i no sap com actuar. Abans d'enfrontar-se, aconsellen fugir. Un reportatge de Sergi Expòsito i Kevin Ribeiro.

 • La Rotonda 2a part - "Les dones invisibles d'Andorra"

  La conciliació, la bretxa salarial, la violència de gènere o unes pensions gairebé nul·les. Són algunes de les problemàtiques reals que afronten diàriament moltes dones. Són testimonis i situacions que es recullen en el nou estudi presentat per la Fundació Julià Reig "Les dones invisibles d'Andorra". Ens en parlen la psicòloga i autora Marta Mata i la presidenta de la Fundació Julià Reig, Deborah Ribas. Precisament, aquest dijous es concedien els guardons Olympe de Gouges a empreses del Principat que promouen la igualtat de gènere.

 • La Rotonda 1a part - Aclarim dubtes sobre el metge referent i la via preferent

  Ignasi Arbusà (CASS), Marta Valverde (SAAS) i Cristina Vilanova (Salut) ens expliquen el funcionament del metge referent i la via preferent que organitzen l'actual sistema de salut. Accedeixes a l'especialista a través del metge de capçalera? Després d'aquests primers 6 mesos, si no ho fas, estaràs fora de la via preferent i això afectarà al reemborsament de la CASS.

 • La Rotonda 2a part - Skimo femení

  L'Skimo femení torna a Pal Arinsal el 8 de març. Ens han donat els detalls d'aquesta quarta edició Gresmi Roca, de Pidasa Serveis Constructora, Maria Rosa Vergés, de Gala Perfumeries, i Jeniffer Ferrer, de Pal-Arinsal.

 • La Rotonda 1a part - Coronavirus

  Quina és l'evolució del coronavirus i la seva afectació real? S'ha fet alarmisme? N'hem parlat amb les metgesses Mireia Garcia i Odile Sarroca per esvair dubtes. Envien un missatge de tranquil·litat i recorden que les mascaretes només són per les persones amb símptomes respiratoris, perquè no passin el virus.

 • La Rotonda 2a part - Les festes de l'Ossa són patrimoni

  El Ball de l'Ossa, que es fa per Carnestoltes a Encamp, i el de desembre a Ordino podrien fer part d'una candidatura Unesco multinacional. En parlem amb Xavier Llovera (director de Patrimoni Cultural), Robert Lizarte (de la comissió de festes d'Encamp) i Albert Roig (participant de l'Ossa d'Ordino).

 • La Rotonda 1a part - El son, la recuperació i noves tècniques per assolir-la

  Parlem del son, la recuperació esportiva i noves tècniques per assolir-la. Ho fem amb el massatgista esportiu i atleta Marcos Sanza, l'exciclista professional Markel Irizar i el CEO de Nesa World, una empresa tecnològica especialitzada en salut i esport, Aitaro Seikai.

 • La Rotonda 2a part - "Com menja un caníbal", la darrera coproducció de l'Escena Nacional

  "Com menja un caníbal", l'última coproducció de l'ENA, arriba aquest divendres a l'auditori Claror del Centre cultural i de congressos lauredià. L'obra tracta de com el sistema capitalista deixa fora les persones fràgils. Ens ho expliquen alguns dels seus protagonistes. L'actriu andorrana Núria Montes i els seus companys de repartiment Arnau Comas i Maria Pau Pigem.

 • La Rotonda 1a part - Parlem d'amor

  És 14 de febrer i parlem d'amor amb el psicòleg Tomàs Navarro. Està sobrevalorat? Què esperem de les nostres parelles? Funcionen les parelles obertes? És real el poliamor? Ens respon a totes les preguntes i sortim al carrer per saber què pensa la ciutadania. Per primera vegada ens arriba un missatge en què una noia demana matrimoni a la seva parella a través del nostre programa.

Facebook

Twitter