La rotonda

Comparteix:

La rotonda: Temporada 2018-2019

La rotonda cada setmana proposa diversos temes de l'actualitat social i cultural de país amb reportatges, convidats al plató i la teva participació a través de les xarxes socials.

La rotonda, amb Rosa Alberch. Divendres a les 14.15 i a les 21.20 h

Direcció i presentació: Rosa Alberch    Realització: Albert Aymamí    Producció: Eva Pons


 • Especial 15è aniversari de la vall del Madriu patrimoni de la UNESCO

  Hem dedicat el darrer programa de la temporada al 15è aniversari de la declaració de la vall del Madriu Perafita Claror com a paisatge patrimoni mundial de la UNESCO. Hem parlat de la història de la vall i de l'evolució del pla de gestió amb la seva directora, Susanna Simon, i el tècnic de Patrimoni Cultural, Olivier Codina. També conversem amb els cònsols de comuns amb territori a la vall: Jordi Torres, cònsol major d'Encamp, Miquel Canturri, cònsol menor d'Andorra la Vella, Julià Call, cònsol menor de Sant Julià de Lòria i Trini Marín, cònsol major d'Escaldes-Engordany.

 • La rotonda 2a part - Recuperar la pedra seca

  Cal Pal s'ha proposat recuperar la pedra seca i juntament amb el Govern han organitzat un curs que ha estat un èxit. En què consistia aquesta tècnica? Ens ho expliquen Xavier Llovera, coordinador del curs de pedra seca, el professor Roger Solé i el voluntari del curs Albert Roig.

 • La rotonda 1a part - La feina d'Unicef i Albert Llovera en camps de refugiats sirians

  Parlem del documental que hem realitzat a RTVA per explicar la feina d'Unicef i Albert Llovera en camps de refugiats sirians. En parlem amb ells i amb els autors del treball, la periodista Anna Pifarré i el realitzador Xavi Fajardo.

 • La rotonda - Especial Jambo Street Music

  Arriba el Jambo Street Music per omplir un any més de música els carrers del Centre Històric d'Andorra la Vella amb més d'una trentena de bandes. N'hem parlat amb el director artístic del festival, Oriol Vilella, els encarregats del mapping que es projectarà a la Casa Bauró, Joan Nieto i Javi Cañal, amb la música dels Anímic; la cantautora LiaSampai, Joan Gómez, "El sobrino del diablo", Eric Segura, d'Ominira i Ayrton Medeiros, d'Aliena. Durant el programa hem pogut gaudir de les actuacions de Sampai i El sobrino del diablo.

 • La Rotonda 2a part – Com protegir la pell del sol?

  El doctor Francisco López Gil (Dermandtek) ens dona consells per protegir la pell del sol. Alerta que els protectors solars s'han de posar a l'ombra i 30 minuts abans d'exposar-nos al sol. Explica que el protector eficaç és en crema, “el que pringa". I demana seny en les pitjors hores de sol.

 • La Rotonda 1a part – L’ús dels plàstics a debat

  Parlem de l’ús abusiu dels plàstics amb el joves de la iniciativa Fridays For Future Andorra Mateu Bracque, Nerea Mourelo, Pere Adellach i Oriol González. Com podem evitar-ho? Què pensa la ciutadania? També hem sortit al carrer per demanar-ho.

 • La rotonda 2a part - Entrevista a Christina Rosenvinge

  Entrevistem Christina Rosenvinge amb motiu del seu concert en la Temporada de l'Auditori Nacional. La cantant i compositora ens parla de la seva trajectòria i del seu darrer disc "Un hombre rubio", que dedica al seu pare i on també parla de les complexitats de l'ésser humà.

 • La rotonda 1a part - Projectes i reivindicacions del Centre Històric

  Parlem dels projectes i reivindicacions del Centre històric d'Andorra la Vella amb la presidenta de l'associació de comerciants, Anna Riberaygua (LIibreria La Puça), Aitor Estela (L'Atelier) i Ana Cerezo (L'Alternativa). Alguns comerciants han començat a recollir signatures perquè els autobusos més grans no passen per la zona i asseguren estar perdent un 40% de facturació. Riberaygua explica que l'associació es proposa per fer de mediadora i trobar una solució al transport.

 • La rotonda 2a part - Ens visiten les creadores de 'Les de l'hoquei'

  Amb motiu del Festival Ull Nu ens visiten les creadores de 'Les de l'hoquei', la darrera sèrie catalana d'èxit. Ens expliquen com va néixer la idea i com van reaccionar quan Netflix va anunciar que la volia. Les dones, l'esport femení i la sexualitat són alguns dels temes que les creadores han volgut abordar a la sèrie. Una producció amb una actriu andorrana, la Claudia Riera, i un dels directors també andorrà, Kiko Ruiz Claverol.

 • La rotonda 1a Part - Philippe Shangti i la seva experiència a la Biennal

  Philippe Shangti ha estat el representant d'Andorra en la darrera Biennal de Venècia i ens explica la seva experiència i els projectes en què treballa actualment.

Facebook

Twitter