- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
Becaris

Becaris és el magazín de les tardes a RNA (94.2 FM), dirigit i presentat per Xavi Albert i Meri Picart. Cada tarda aprofundim en temes culturals, esportius i d'actualitat, parlem de tendències, gastronomia, salut i de tot allò que pot ser del vostre interès. 


 • Ricard de la Casa i la ciència ficció

  En Ricard ens fa un petit repàs a la novel·la de Liu Cixin “El problema de los tres cuerpos”. Novel·la fascinant alhora que també problemàtica. En Ricard ens ho explica. Aquest títol es va endur el Premi Hugo al 2015, com bé sabeu un dels premis més prestigiosos que s'atorguen a la narrativa de ciència ficció.

 • Literatura i gastronomia

  Oriol Solà, periodista i escriptor, ens apropa receptes gastronòmiques que podem trobar en diferents llibres. No us ho perdeu! Avui mengem llibres!

 • Concurs literari Guillem de Belibasta

  Jesús Bach, un dels impilsors del certàmen, ens visita per acostar-nos les bases del concurs, els premis, la temàtica i tot el que envolta el Guillem de Belibasta que s'organitza des de Tragó (Alt Urgell)

 • Fira del llibre infantil i juvenil

  Oriol Solà ens posa sobre la pista de la 54a Fira del llibre infantil i juvenil que es durà a terme el proper mes d'abril a Bolonya. No cal oblidar que el bon hàbit de la lectura s'adquireix de ben petit.

 • Foment de la lectura entre els escolars

  Isabel López Coll és mestra i porta un projecte relacionat amb el foment de la lectura entre els escolars. Atès que són pocs els lectors entre els escolars, ha engegat "un pas de llibre", on l’objectiu principal és que aquest projecte pugui arribar a tots els infants i que el preu no sigui un impediment. El preu de cada exemplar és de 2 euros. Parlem amb ella perquè ens ho expliqui tot plegat.

 • És més que humà, és Ricard de la Casa

  Torn al Becaris de paper per a Ricard de la Casa. El Ricard ens porta una novel·la de 1953!! Escrita per Theodore Sturgeon, ens explica la història de sis persones extraordinàries que barrejant les seves habilitats juntes actuant como un sol organisme.

 • Oriol Solà i el Quixot

  Oriol Solà, periodista i escriptor, ens porta la figura del que ha representat el Quixot.

 • Ricard de la Casa i la ciència ficció

  “Los Magos de Lev Grossman” és una de les propostes que ens porta en Ricard de la Casa. La ciència ficció agafa protagonisme al Becaris.

 • Oriol Solà ens porta una nova lectura

  El periodista i escriptor Oriol Solà, un apassionat de la literatura, ens obre un nou llibre i ens en fa una pinzellada. No us ho podeu perdre!, us sorprendrà!!

 • Les lletres amb Oriol Solà

  Arribem al mes de juny i tots els col·laboradors del programa que tenen la seva secció mensual s'acomiaden, és el cas avui de l''Oriol Solà. Com és costum i habitual l'Oriol ens porta literatura i qualsevol tema relacionat amb les lletres!!

Facebook