Línia Directa

Comparteix:

Línia Directa: Andorra la Vella

Cada setmana donem línia directa a l'actualitat de cada parròquia en clau d'inversions, despeses, problemàtiques ciutadanes i altres afers amb els seus responsables polítics.

Direcció i presentació: Jordi Lorente
Control de so: Toni Escur


 • Entrevista al Cònsol Major d'Andorra la Vella David Astrié

  El Cònsol major d'Andorra la Vella, David Astrié, ha avançat a Ràdio Nacional que el recinte multifuncional podria anar als terreny de Borda Mateu, on el FC Andorra podria construir el seu estadi i se situaria annexe al terreny de joc.

 • Entrevista a la Consellera de la minoría PS + Independents Dolors Carmona al Comú d'Andorra la Vella

  Dolors Carmona, consellera de la minoria de PS+Independents al Comú d'Andorra la vella, diu que "la majoria no sempre es mostra transparent" i que l'exemple de la sessió comunal d'aquest dijous, és una mostra. La minoria es va assabentar de la desviació en les obres dels Serradells i del museu de la bici-lab en el moment d'exposar-ho la Cònsol.
  Carmona també creu que en la qüestió de l'habitatge "el comú hauria de fer més" i poder ajudar a persones que estan patint molt aquesta situació. Davant tanta construcció a la parròquia, creu que "pot haver-hi un perill real sobre els recursos hídrics".

 • Entrevista a la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol

  La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha anunciat que el tram viari des de la rotonda de l'edifici administratiu del Govern fins a la plaça Rebés estarà tancat per obres uns nou mesos. Assegura que es tracta d'una reforma integral imprescindible. Pel que fa al Pic de Carroi, remarca que no descarta el projecte tot i que encara no s'ha pres una decisió al respecte. Finalment, ha confirmat que la fira d'Andorra es farà tenint en compte les restriccions actuals. A més, ha apuntat que s'està a punt de tancar un contracte amb un cantant espanyol que podria actual a finals de novembre al Centre de Congressos.

 • Entrevista a la consellera del PS a la minoria comú d'Andorra la Vella, Dolors Carmona

  La consellera del PS+Independents d'Andorra la Vella Dolors Carmona ha dit en aquest capítol del programa que "la majoria no els dona informació de diverses accions que duu a terme". Creu que els falta aquesta sensibilitat i des de l'oposició se senten menystinguts. Carmona creu que la majoria hauria de ser més dialogant amb les tres persones de la minoria. Sobre accions concretes de la majoria comunal, no entenen despreses com la roda de fira, de 68.000 euros en l'actual context. Sobre el giny del Pic de Carroi "espera tenir molta més informació sobretot pel que fa a l'impacte mediambiental". Sobre el recinte multifuncional "desitja que finalment sí que es quedi a la capital esperant si és davant de l'edifici administratiu". Una de les qüestions que més li preocupa, són les obres dels Serradells ara que fa dos anys de l'incendi i on segons ella, "ara hi ha hagut una nova aturada que pot enderrerir més les obres".

 • Entrevista als consellers de la minoria d'Andorra la Vella Lídia Samarra i Sergi González

  Els consellers de la minoria del Comú d'Andorra la Vella Lídia Samarra i Sergi González han parlat d'aquest inici de mandat comunal des de l'oposició. Esperen que el pressupost per aquest any d'uns 49 milions d'euros es pugui complir. En aquest sentit, demanaran a la majoria els motius de l'increment de la partida a sous per a càrrecs de relació especial. Pel que fa a algunes inversions, com ara l'espai a la plaça de la Rotonda, esperen que es pugui assumir-se en aquests pròxims anys i permeti millorar la zona. Els membres del PS creuen que la parròquia ha de seguir millorant pel que fa a la neteja i no acaben d'entendre com s'ha tardat tant en poder licitar les obres del Centre Esportiu dels Serradells.

 • Entrevista a Conxita Marsol

  El projecte per tirar endavant la construcció del telefèric del Pic del Carroi és a punt de presentar-se. "És qüestió d'uns dies" que els comuns d'Andorra la Vella i la Massana puguin fer una roda de premsa conjunta per parlar-ne. "Hi ha un inversor privat interessat" i el projecte sembla cada cop més una realitat. Així s'ha expressat la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsolm qui també ha fet una repassada als quatre anys de mandat que ara acaben destacant la transformació de Santa Coloma o l'avinguda Meritxell. Marsol diu que acabarà amb uns comptes comunals molt sanejats eixugant molt el deute havent invertit uns 40 milions en aquests anys. Sobre les eleccions comunals diu que "no som favorits per guanyar", però creu que tenen una llista molt cohesionada. Pel que fa a l'emplaçament de l'espai multifuncional avança que la zona de davant l'edifici administratiu del Govern és la millor posicionada per la centralitat i per les places d'aparcament al voltant, sense descartar uns terrenys a la Margineda, on també es podria ubicar.

 • Entrevista a Conxita Marsol

  Amb la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, repassem l'actualitat parroquial. Destaca que està previst presentar un concurs per la posada en marxa del Telecabina del Pic de Carroi i confirma que el grup colombià Morat serà el cap de cartell de la Festa Major.

 • Entrevista a Marc Pons

  El cònsol menor d'Andorra la Vella, Marc Pons, repassa l´actualitat de la parròquia. El Centre Esportiu dels Serradells, les infraestructures fetes i pendents, les millores del Comunal i el casino han estat alguns dels temes que hem posat sobre la taula.

 • Entrevista a Ester Vilarrubla

  Ens visita la consellera de Social del comú d'Andorra la Vella, Ester Vilarrubla. Amb ella repassem l'actualitat, tot destacant que al gener podria tornar l'activitat a l'escola bressol dels Serradells. Hem comentat també l'activitat de l'Hostal Calones i l'ús en àpats i habitacions. Finalment, ha confirmat que els dies 16 i 17 de juny es faran unes Olimpíades per a la gent gran de tot el país, agafant el relleu de les que es van fer fa poc més de dos anys a Escaldes-Engordany.

 • Entrevista a Conxita Marsol

  Amb la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, repassem l'actualitat de la parròquia destacant la situació a l'avinguda Meritxell dos mesos després de la seva inuguració. També de les obres i embelliment de la zona on havia d'anar l'edifici de "The Cloud" i que en els pròxims dies espera rebre la confirmació de part del govern dels diners que li ha de tornar, segons el comú, 300.000 euros, en concepte de transferències. També hem repassat les obres actuals i pendents a fer a la parròquia.

Facebook

Twitter