ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra
Línia Directa

Comparteix:

Línia Directa: Andorra la Vella

Jordi Lorente dona cada setmana línia directa a l'actualitat de cada parròquia en clau d'inversions, despeses, problemàtiques ciutadanes i altres afers amb els seus responsables polítics.


 • Entrevista als consellers de la minoria d'Andorra la Vella Lídia Samarra i Sergi González

  Els consellers de la minoria del Comú d'Andorra la Vella Lídia Samarra i Sergi González han parlat d'aquest inici de mandat comunal des de l'oposició. Esperen que el pressupost per aquest any d'uns 49 milions d'euros es pugui complir. En aquest sentit, demanaran a la majoria els motius de l'increment de la partida a sous per a càrrecs de relació especial. Pel que fa a algunes inversions, com ara l'espai a la plaça de la Rotonda, esperen que es pugui assumir-se en aquests pròxims anys i permeti millorar la zona. Els membres del PS creuen que la parròquia ha de seguir millorant pel que fa a la neteja i no acaben d'entendre com s'ha tardat tant en poder licitar les obres del Centre Esportiu dels Serradells.

 • Entrevista a Conxita Marsol

  El projecte per tirar endavant la construcció del telefèric del Pic del Carroi és a punt de presentar-se. "És qüestió d'uns dies" que els comuns d'Andorra la Vella i la Massana puguin fer una roda de premsa conjunta per parlar-ne. "Hi ha un inversor privat interessat" i el projecte sembla cada cop més una realitat. Així s'ha expressat la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsolm qui també ha fet una repassada als quatre anys de mandat que ara acaben destacant la transformació de Santa Coloma o l'avinguda Meritxell. Marsol diu que acabarà amb uns comptes comunals molt sanejats eixugant molt el deute havent invertit uns 40 milions en aquests anys. Sobre les eleccions comunals diu que "no som favorits per guanyar", però creu que tenen una llista molt cohesionada. Pel que fa a l'emplaçament de l'espai multifuncional avança que la zona de davant l'edifici administratiu del Govern és la millor posicionada per la centralitat i per les places d'aparcament al voltant, sense descartar uns terrenys a la Margineda, on també es podria ubicar.

 • Entrevista a Conxita Marsol

  Amb la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, repassem l'actualitat parroquial. Destaca que està previst presentar un concurs per la posada en marxa del Telecabina del Pic de Carroi i confirma que el grup colombià Morat serà el cap de cartell de la Festa Major.

 • Entrevista a Marc Pons

  El cònsol menor d'Andorra la Vella, Marc Pons, repassa l´actualitat de la parròquia. El Centre Esportiu dels Serradells, les infraestructures fetes i pendents, les millores del Comunal i el casino han estat alguns dels temes que hem posat sobre la taula.

 • Entrevista a Ester Vilarrubla

  Ens visita la consellera de Social del comú d'Andorra la Vella, Ester Vilarrubla. Amb ella repassem l'actualitat, tot destacant que al gener podria tornar l'activitat a l'escola bressol dels Serradells. Hem comentat també l'activitat de l'Hostal Calones i l'ús en àpats i habitacions. Finalment, ha confirmat que els dies 16 i 17 de juny es faran unes Olimpíades per a la gent gran de tot el país, agafant el relleu de les que es van fer fa poc més de dos anys a Escaldes-Engordany.

 • Entrevista a Conxita Marsol

  Amb la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, repassem l'actualitat de la parròquia destacant la situació a l'avinguda Meritxell dos mesos després de la seva inuguració. També de les obres i embelliment de la zona on havia d'anar l'edifici de "The Cloud" i que en els pròxims dies espera rebre la confirmació de part del govern dels diners que li ha de tornar, segons el comú, 300.000 euros, en concepte de transferències. També hem repassat les obres actuals i pendents a fer a la parròquia.

 • Entrevista a Conxita Marsol

  Ens visita la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol. Parla del GADA, tot reconeixent que han anat al Tribunal Superior per intentar recórrer la sanció però que espera arribar a un acord amb el Sindicat per poder pactar les quantitats i com pagar-ho, en cas que no prosperi el recurs. També ha repassat l'actualitat de les obres de l'avinguda Meritxell i la situació d'altres obres iniciades, com les de l'avinguda Tarragona o Enclar. Totes estan dins les previsions de temps d'execució. Sobre la realitat del comerç, Marsol creu que la millora a l'artèria comercial de la capital no serà un canvi de tendència per millorar la facturació dels comerciants, que està davallant pel nou model global de comerç. Sobre l'edifici multifuncional, que podria anar a la capital, Marsol reconeix que no està en l'agenda d'inversions previstes i creu que ha de ser el Govern qui ho escometi.

 • Entrevista a Carles Torralba i Manel Blasi

  Parlem amb dos excònsols menors de la parròquia d'Andorra la Vella. Es tracta de Carles Torralba, i Manel Blasi. Amb ells debatem sobre la diferència entre la política comunal de la seva etapa i l'actual (ells van ser cònsols la primera década dels 2000). Reconeixen que les noves tecnologies i les xarxes socials han millorat la comunicació entre el ciutadà i el mandatari. Pel que fa a les millores a l'avinguda Mertitxell, creuen que son necessàries, malgrat el cost econòmic, i que a la seva época, quan van millorar l´Avinguda, va ser molt més problemàtic i amb una estructura subterránea on tot estava "trinxat", com reconeix Manel Blasi.

 • Entrevista a Miquel Canturri i Josep Antoni Cortés

  Rebem dos consellers d'Andorra la Vella, Josep Antoni Cortés, d´Urbanisme i Aparcaments, i Miquel Canturri, de Serveis Públics i Circulació. Repassem amb ells l'actualitat de la parròquia, sobretot de les obres engegades i en curs al centre d'Andorra la Vella, en especial les de l'avinguda de Meritxell.

 • Entrevista a Víctor Pintos, Dolors Carmona i Maika Nin

  La parròquia d'Andorra la Vella ha estat la protagonista d'aquest capítol. Per debatre han assistit, els consellers de la minoria Dolors Carmona (del PS+Independents) i Víctor Pintos de (Cd´I + Independents), i la consellera de Finances de la majoria, Maika Nin. S´ha repassat el treball de les comissions. L´oposició ha criticat que en algunes d´aquestes comissions sovint no es té en compte el parer de la minoria, i que fins i tot, no es lliura tota la informació des de la majoria. Especial punt de fricció entre els consellers, ha estat l´embelliment de l´Avinguda de Meritxell. La minoria dubta dels terminis d´execució en quatre fases, però sobretot es critica el cost de la reforma i que no ha pogut donar la seva opinió sobre aquesta inversió tan important per a la parròquia.

Facebook

Twitter

3.214.184.223