Línia Directa

Comparteix:

Línia Directa: Excònsols

Cada setmana donem línia directa a l'actualitat de cada parròquia en clau d'inversions, despeses, problemàtiques ciutadanes i altres afers amb els seus responsables polítics.

Direcció i presentació: Jordi Lorente
Control de so: Toni Escur


 • Tertúlia amb Josep Mandicó i Trini Marín

  Els excònsols de Canillo i Escaldes-Engordany, Josep Mandicó i Trini Marín, han estat protagonistes del darrer programa de l'any. Han parlat sobre les grans qüestions d'actualitat a les seves parròquies, de les que van ser cònsols majors durant vuit anys. Mandicó, que ha assumit part de culpa de no haver pogut renovar el contracte amb la propietat dels terrenys del palau de Gel, creu que "les negociacions ara que expira el contracte, son molt difícils per poder arribar a un acord". També ha destacta que la d'enguany serà una " temporada que farà molt mal a Canillo" per la depenència que té de l'esquí. Trini Marín, que espera que es vagi avançant en el pàrquing de la part alta d'Escaldes perque "és un projecte que necessita la parròquia", ha felicitat a l'actual majoria per la decissió de fer un hotel a Caldea.

 • Tertúlia amb Miquel Alís i Josep Maria Camp

  Els excònsols Miquel Alís (Encamp) i Josep Maria Camp (La Massana) tronen a visitar el programa, ara a posteriori de les eleccions comunals. Analitzen el desenvolupament dels comicis i com es presenta ara el panorama als comuns de totes les parròquies.

 • Tertúlia amb Miquel Alís i Josep Maria Camp

  Els excònsols Miquel Alís (Encamp) i Josep Maria Camp (La Massana) han visitat el programa per parlar de les eleccions comunals. A partir de la seva experiència com a màxims gestors de les seves parròquies han analitzat les possibilitats de les diferents candidatures en aquests comicis.

 • Tertúlia amb Josep Maria Camp i Miquel Alís

  Amb els excònsols de la Massana i Encamp Josep Maria Camp i Miquel Alís hem analitzat les possibles travesses en vista a les eleccions comunals, pactes, possibles acords... Els convidats han destacat que la Massana i Sant Julià seran dues parròquies difícils.

 • Tertúlia amb Miquel Alís i Josep Maria Camp

  L'excònsol major d'Encamp, Miquel Alís, i l'excònsol major de la Massana, Josep Maria Camp, analitzen els resultats de les eleccions generals del 7 d'abril en clau parroquial.

 • Tertúlia amb Josep Maria Camp i Miquel Alís

  Ens visita l'ex-cònsol majors de la Massana, Josep Maria Camp, i d'Encamp, Miquel Alís. Hem parlat de les semblances i diferències de les llistes electorals per a aquestes pròximes eleccions en comparació a quan ells van ser cònsols.

 • Entrevista a Josep Maria Camp i Miquel Alís

  Els excònsols de la Massana i Encamp, Josep Maria Camp i Miquel Alís, parlen de la llei de Transferències comunals aprovada aquesta setmana al Consell General. Ambdós coincideixen que és una llei que no fa content a tothom, que ha estat una llei per sortir del pas i que caldrà anar revisant i actualitzant amb els anys.

 • Entrevista a Bernadeta Gaspà i Mònica Bonell

  Han visitat el programa les excònsols menors Bernadeta Gaspà, d'Ordino (1999 - 2003), i Mònica Bonell (2003-2011), de Canillo. Es tracta, a més, de dues subsíndiques. Bonell ho és en l'actualitat i Gaspà ho va ser del 2005 al 2009. La proximitat amb la ciutadania i l'escola són els aspectes de la seva experiència comunals que més les ha inspirat per altres tasques polítiques.

 • Entrevista a Ventura Espot

  L'excònsol major d'Ordino, Ventura Espot, va dirigir la parròquia els mandats 2007-2011 i 2011-2015. En aquest programa ha repassat la seva gestió al capdvant del comú ordinenc i ha valorat el paper actual dels comuns vers l'administració central.

 • Entrevista a Lydia Magallón i Bibiana Rossa

  Rebem les excònsols d´Escaldes-Engordany, Lydia Magallón, i de Canillo, Bibiana Rossa. Amb elles parlem de l'ahir i de l'avui a les seves parròquies i també de la política comunal actual amb respecte a la que hi havia durant els seus mandats, a finals del segle passat i principis d´aquest.

Facebook

Twitter