Línia Directa

Comparteix:

Línia Directa: Canillo

Cada setmana donem línia directa a l'actualitat de cada parròquia en clau d'inversions, despeses, problemàtiques ciutadanes i altres afers amb els seus responsables polítics.

Direcció i presentació: Jordi Lorente
Control de so: Toni Escur


 • Entrevista al Cònsol Major de Canillo Francesc Camp

  ENSISA obtindrà menys beneficis de la temporada d'hivern, tot i l'augment de la facturació. Així ho pronostica el cònsol major de Canillo. Al "Línia Directa" de Ràdio Nacional,  Francesc Camp ha justificat aquesta davallada de guanys a l'increment dels costos per, per exemple, en la producció de neu de cultiu.

 • Entrevista al Conseller de la minoría de Canillo, Albert Torres

  El Conseller de la minoria de Canillo, Albert Torres ha criticat les formes de la majoria a l'hora de prendre les decisions. Continuen reclamant més diàleg. Sobre la gestió del Palau de Gel, no creu que els tobogans o les pistes de pàdel millorin molt l'oferta de la instal·lació. Això junt amb les inversions per a l'estalvi energètic del Palau, no creuen que eixugui massa dèficit. Torres també ha criticat el Pla d'Urbanisme. Aquestes declaracions les ha fet al "Línia Directa" de RNA.

 • Entrevista al conseller d'Objectiu Comú a la minoria del comú de Canillo, Albert Torres

  Comencem per Canillo, com s'adiu protocolàriament, un torn per conèixer com veuen la parròquia i com se senten els representants de l'oposició als diferents comuns. Ho fem amb el conseller Albert Torres, d'Objectiu Comú, qui repassa amb nosaltres des del seu punt de vista per on passa el present i el futur de Canillo.

 • Entrevista a Dolors Cabot i Albert Torres

  Els consellers de la minoria de Canillo, Albert Torres i Dolors Cabot han dit al "Línia Directa" de Ràdio Nacional que la decisió de no comprar accions del Túnel d'Envalira "ha estat la millor decisió". No hi estaven d'acord "perquè el comú no està per aquestes coses". Els diners, diuen, s'han de quedar per inversions materials a la parròquia. Sobre ENSISA, i no poder formar part del seu consell d'administració, diuen que ells "no volien fer política", com va dir el cònsol major, només "volien sumar". Esperen tenir més informació del projecte dels ponts tibetans i que es doni més informació sobre la situació dels apartaments turístics a la parròquia.

 • Entrevista a Josep Mandicó

  Visita el "Línia Directa" el cònsol major de Canillo Josep Mandicó. Amb ell hem repassat l´actualitat de la parròquia canillenca. La setmana vinent està previst que es rebi el projecte de construcció dels ponts tibetants per lliurar-los a Govern. Si tot va bé, el pont més curt podria estar en funcionament al juny, i el més llarg a finals d´agost. També hi ha la previsió de fer pagament a l´usuari d´aquests ponts, encara que sigui un preu simbòlic. Sobre les queixes d´alguns usuaris pel pas, les tarifes i la freqüència dels autobusos per la parròquia, espera que en breu termini de temps s'arregli. Sobre l´informe de preu i bossa d´apartaments, en pocs dies espera tenir el resultat definitiu. Finalment, Mandicó ha confirmat que hi ha alguns propietaris d´apartaments turístics que es plantegen deixar de utilitzar-los per aquest ús, i posar-los de lloguer nomral tot l´any.

 • Entrevista a Josep Mandicó

  Ens visita el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó. Les previsions de l'estiu i la construcció de dos ponts penjants, un d'ells amb més de 600 metres de llarg i amb més de 100 metres d'alt, han estat temes destacats de la conversa. També parlem de les milores al mirador del Roc del Quer o de les fases de millora i embelliment del centre del poble.

 • Entrevista a David Palmitjavila

  El cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila, ha repassat l'actualitat de la parròquia i ha destacat que la plataforma de Soldeu ja està conclosa gairebé al 100% en el seu aspecte extern, tot i que l'aparcament no podrà ser operatiu fins al setembre. També que més de la meitat dels 500 apartaments turístics irregulars ja estan regularitzats, tot i que van haver de sancionar a més de la meitat en el seu moment. Palmitjavila ha confirmat que el comú reclama 25.000 euros al cap dels agents de circulació del comú després d´apropiar-se de diners de sancions. El tràmit segueix el seu curs a la Batllia.

 • Entrevista a Josep Mandicó

  Comencem la segona temporada del Línia Directa amb el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, amb qui hem repassat l'actualitat de la parròquia. Destaca la construcció de la plataforma esquiable de Soldeu, que preveu estigui enllestida el 30 de novembre. Comenta també l'èxit del mirador del Roc del Quer, de la temporada d'estiu i avança les inversions previstes per als propers mesos.

 • Entrevista a Cerni Pol i Núria Fernández

  El comú de Canillo protagonitza aquest capítol, en el qual hem parlat amb el conseller d'Urbanisme, Cerni Pol, i la de Cultura i Esports, Núria Fernández. Pol ha avançat que el Comú posarà en marxa en breu una nova aplicació per a mòbils i tauletes que disposarà d'audioguia en català, castellà, francès i anglès per conèixer fins a trenta punts culturals de la parròquia. Aquesta aplicació es presentarà properament.

Facebook

Twitter