Línia Directa

Comparteix:

Línia Directa: Encamp

Cada setmana donem línia directa a l'actualitat de cada parròquia en clau d'inversions, despeses, problemàtiques ciutadanes i altres afers amb els seus responsables polítics.

Direcció i presentació: Jordi Lorente
Control de so: Toni Escur


 • Entrevista a la Cònsol Major d'Encamp, Laura Mas

  A l'últim línia directa de la temporada ens ha visitat la cònsol major de la parròquia d'Encamp, Laura Mas, ha explicat que al setembre s'aprovarà la concessió del domini esquiable encampadà a SAETDE. Aquesta és almenys la previsió i la voluntat de la cònsol major.

 • Entrevista al Conseller de la minoría Enric Riba i a la Consellera de la minoría Esther Vidal al Comú d'Encamp

  Els grups de la minoria del comú d'Encamp estan a l'espera de veure com acabarà el concurs de concessió de Saetde. Veuen amb bons ulls la gestió del comú en aquest assumpte, però volen veure la lletra petita. La parròquia, aquestes setmanes ja està veient un increment notable de temporers per l'hivern. Enric Riba de PS + Independents i Esther Vidal, d'Agrupament Encampadà, han estat al "Línia Directa" de RNA.
   

 • Els cònsols sortints un any després: Jordi Torres i David Baró

  Un any després de les eleccions comunals, els cònsols sortints de les parròquies d'Encamp, Jordi Torres, i de la Massana, David Baró, parlen de com és la seva vida actual fora de la responsabilitat comunal i valoren aquest any difícil de pandèmia a les seves parròquies.

 • Conversem amb els consellers de la minoria al comú d'Encamp David Rios i Esther Vidal

  Els consellers a la minoria del comú d'Encamp David Rios (PS+Independents) i Esther Vidal (Agrupament Encampadà) repassen l'actualitat de la parròquia. Qüestions com el deute que s'arrossega enguany, l'ajut al fons solidari de la Covid-19, el present i futur del comerç, les inversions prioritàries, la relació amb la majoría comunal, la previsió d'aquest hivern o la negativa a la taxa de tinença de gossos, han fet part de l'entrevista amb els consellers d'Encamp.

 • Entrevista a la cònsol major d'Encamp, Laura Mas

  La cònsol major d'Encamp Laura Mas, té previst que es presenti durant l'any vinent el concurs internacional per a l'ampliació de la concessió del domini esquiable del Pas de la Casa, on el comú hi té un terç de les accions. Mas ha dit que "el comú sortirà de l'accionariat de Saetde abans del concurs perquè el comú no pot ser pare i padrí en aquest procès jurídic". La mandatària comunal ha afegit que "després s'estudiaria la viabilitat de tornar-hi a entrar". Sobre l' actualitat parroquial i després del tancament del segon trimestre amb un dèficit de 800.000 euros, Mas creu que el comú remuntarà pel que fa als ingressos en vista a l'any vinent. Sobre el nou parc que ha de substituir el Prat Gran, "hi ha nou propostes sobre la taula per tal d'estudiar-les".
   

 • Entrevista als consellers de la minoria d'Encamp Esther Vidal i Enric Riba

  Conversem amb els consellers de la minoria al comú d'Encamp Esther Vidal, d'Agrupament Encampadà, i Enric Riba, del PS.

 • Entrevista a la nova cònsol d'Encamp, Laura Mas

  La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, espera poder tenir a punt la inauguració de les obres a les avingudes centrals "a primers de febrer". Queda encara per acabar del tot les voravies i començar l'embelliment i la col·locació dels nous fanals. Mas s'ha reunit ja amb Joan Viladomat per parlar del possible acord sobre la concessió de l'estació i la convocatòria d'un concurs internacional "com a molt tard a primers de l'any vinent". Ara estan pendents d'informes d'un i altre bàndol. Mas espera també que els pròxims mesos es convoqui el concurs d'idees del Prat Gran, un nou parc que haurà de tenir una zona d'aparcament soterrat. La cònsol espera que l'hivern sigui tranquil al Pas de la Casa pel que fa a incidents, tal i com ho va ser el passat. D'altra banda, ha justificat que Xavier Fernández sigui conseller a ple temps i ha valorat com una decisió empresarial i de gestió el relleu a la direcció de Grandvalira-Nevasa d'Alfonso Torreño.

 • Entrevista a Jordi Torres

  Visita el programa el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres. Sobre la compra, o no, de les parcel·les del Prat Gran, Torres no té clar que es pugui tenir una resposta definitiva abans que acabi el mandat. A banda, hem repassat l'actualitat de la parròquia, amb especial atenció al Pas de la Casa. Sobre les comunals, el cònsol espera fer un equip fort, liderat per dues persones de l'actual equip comunal, tenint en compte que ell no pot repetir en el càrrec.

 • Entrevista a Aleix Varela

  El conseller de Medi Ambient d'Encamp, Aleix Varela, explica la ruta dels orris que està treballant el comú i que pot culminar el 2021. També parlem de l'interés del comú en poder fer un parc natural que englobi el llac de Pessons i la ruta dels Orris de 12 quilòmetres.

 • Entrevista a Esther París

  La cònsol menor d'Encamp, Esther París, repassa l'actualitat de la parròquia encampedana amb especial atenció als aldarulls al Pas de la Casa i a les obres al voltant de l'església del Pas, el Pla de dinamització del comerç, el projecte de nou museu de l'automòbil i la visita de Gerard Piqué fa uns dies a Prada de Moles.

Facebook

Twitter