Línia Directa

Comparteix:

Línia Directa: Sant Julià de Lòria

Cada setmana donem línia directa a l'actualitat de cada parròquia en clau d'inversions, despeses, problemàtiques ciutadanes i altres afers amb els seus responsables polítics.

Direcció i presentació: Jordi Lorente
Control de so: Toni Escur


 • Entrevista al Cònsol Major de Sant Julià de Lòria Josep Majoral

  Abans d'acabar l'any es trobarà una solució per a la ubicació de la futura residència universitària de Sant Julià de Lòria. Així ho ha assegurat a Ràdio Nacional Josep Majoral, que veu una alternativa en la compra d'un edifici per cedir-lo en concessió.

 • Entrevista a la Cònsol Menor de Sant Julià, Mireia Codina

  La Cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Mireia Codina ha tornat a insistir en la demanda de completar el vial a la parròquia. No està d'acord en que es prioritzi el nou de la Massana, quan el de Sant Julià es va projectar abans. Sobre la residència universitària, diu que diversos privats s'hi han interessat per oferir l'espai perquè s'hi faci

 • Entrevista a Cerni Cairat, conseller de la minoria del Comú de Sant Julià

  La situació de l'habitatge preocupa molt a la minoria del comú de Sant Julià de Lòria. El Conseller de la minoria, Cerni Cairat, de Desperta Laurèdia, creu que la proposta de pisos tutelats que han presentat aquesta setmana, hauria d'extrapolar-se a totes les parròquies. Cairat espera també que Naturland tingui una bona temporada i no engreixi les pèrdues. N'ha parlat aquest divendres al 'Linia Directa' de Ràdio Nacional.

 • Entrevista a Cerni Cairat, conseller de la minoria al comú de Sant Julià de Lòria

  Cerni Cairat, conseller de la minoria al comú de Sant Julià de Lòria, diu que el projecte de Naturlàndia en l'actualitat no és viable. Malgrat creu que el comú està intentant posar-hi remei, el deute que arrossega de 17 milions d'euros i les moltes despeses del compte d'explotació donarien peu a la dissolució de la societat Camprabassa i a salvar el model de parc d'una manera molt més modesta. Sobre les alternatives de negoci i turístiques a la parròquia, Cairat ha donat diversos exemples, com ara explotacions agràries o ramaderes, entre d'altres. També ha parlat d'un model de parròquia on l'educació sigui clau, de la relació amb la majoria i de com fer front al límit d'endeutament.
   

 • Entrevista al cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral

  El cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, es mostra preocupat per la situació econòmica d'algunes famílies de la parròquia. Un 12% d'obligats tributaris, especialment del sector del comerç, han retornat els rebuts per la situació econòmica que pateixen. En aquest sentit, Majoral també avança que si cal ajudar a treballadors de la parròquia del Centre Comercial del Punt de Trobada, el comú els farà costat i "no deixarà a ningú al terra". Reconeix que la situació a les arques comunals està molt malmesa i que ara hi ha un deute del 140% i difícilment s'acabarà l' any en positiu. És per això que no ha decidit encara si donarà diners al Fons Solidari del Govern. "Si no en tenim, no en podrem destinar-hi".

 • Entrevista a Cerni Cairat i Maria Àngels Aché

  Rebem la minoria del comú de Sant Julià de Lòria. Els consellers Cerni Cairat i Maria Àngels Aché repassen els temes d'actualitat de la parròquia. Entre aquests, el tram del vial a inaugurar ha centrat bona part del programa. Estan d'acord amb la inauguració i la prova pilot que es farà aquest mes de març i per Setmana Santa, però estan convençuts que no n'hi haurà prou per descongestionar el trànsit a la parròquia sense la segona fase del vial, el túnel que falta per construir. Sobre Naturlàndia, Cairat ha reconegut "que el model de parc ha estat erroni i que cal buscar com millorar un actiu turístic que està finançant-se amb diner públic". Aché, de la seva banda, ha destacat que faran "una oposició constructiva per intentar sumar i que se'ls faci escoltar pel bé de la parròquia". Reconeixen que el to dialogant amb la majoria els permet pensar "que serà un mandat constructiu pel bé de la parròquia i que majoria i minoria pensaran sempre en el bé dels ciutadans de Sant Julià".

 • Entrevista a Josep Miquel Vila

  El cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila, ha dit que encara no té els suports tancats a l'hora de presentar la seva llista per a les eleccions comunals. Diu que li quedaria un segon mandat per acabar de fer els dossiers oberts, com el de la tirolina. Creu que serà un impuls per Naturlàndia i podria significar uns 70.000 visitants per aquesta nova atracció. Vila ha reconegut que s'han equilibrat els números de Camprabassa i que el comú ha eixugat deute.

 • Entrevista a Josep Miquel Vila

  La situació econòmica de Naturlàndia i les inversions previstes, com ara la tirolina, han centrat bona part de la conversa amb el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila. Diu que el nou giny es podrà finançar amb diner privat i públic i que es podran adquirir accions particulars. En aquest sentit, ha posat una xifra aproximada de 10.000 accions a 500 euros. Vila, a més, ha confirmat la creació d´un Village o centre de treball esportiu a Naturlàndia centrat en els esportistes d´esquí de fons del país després d´haver assolit un acord amb la FAE per potenciar aquest esport al país. El cònsol ha informat també de possibles acords amb Joan Viladomat en diverses vessants. Sobre la seva reelecció, no té clar a hores d´ara si es tornarà a presentar a les comunals.

 • Entrevista a Paqui Barbero

  La consellera de Social i Participació Ciutada de Sant Julià de Lòria, Paqui Barbero parla de l´actualitat de les seves àrees. Barbero reconeix sobre l´educador de carrer, que el projecte encara no s´ha pogut posar en marxa per discrepàncies amb el Cònsol.
   

 • Entrevista a Josep Roig

  Rebem el conseller de Cultura del comú de Sant Julià de Lòria, Josep Roig. Roig ha destacat les moltes propostes culturals de la parròquia i que la fan capdavantera al país, com ara l'òpera, el teatre, l'esbart, la Festa Major, la Fira Medieval i d'altres.

Facebook

Twitter