ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra
Línia Directa

Comparteix:

Línia Directa: Sant Julià de Lòria

Jordi Lorente dona cada setmana línia directa a l'actualitat de cada parròquia en clau d'inversions, despeses, problemàtiques ciutadanes i altres afers amb els seus responsables polítics.


 • Entrevista a Cerni Cairat i Maria Àngels Aché

  Rebem la minoria del comú de Sant Julià de Lòria. Els consellers Cerni Cairat i Maria Àngels Aché repassen els temes d'actualitat de la parròquia. Entre aquests, el tram del vial a inaugurar ha centrat bona part del programa. Estan d'acord amb la inauguració i la prova pilot que es farà aquest mes de març i per Setmana Santa, però estan convençuts que no n'hi haurà prou per descongestionar el trànsit a la parròquia sense la segona fase del vial, el túnel que falta per construir. Sobre Naturlàndia, Cairat ha reconegut "que el model de parc ha estat erroni i que cal buscar com millorar un actiu turístic que està finançant-se amb diner públic". Aché, de la seva banda, ha destacat que faran "una oposició constructiva per intentar sumar i que se'ls faci escoltar pel bé de la parròquia". Reconeixen que el to dialogant amb la majoria els permet pensar "que serà un mandat constructiu pel bé de la parròquia i que majoria i minoria pensaran sempre en el bé dels ciutadans de Sant Julià".

 • Entrevista a Josep Miquel Vila

  El cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila, ha dit que encara no té els suports tancats a l'hora de presentar la seva llista per a les eleccions comunals. Diu que li quedaria un segon mandat per acabar de fer els dossiers oberts, com el de la tirolina. Creu que serà un impuls per Naturlàndia i podria significar uns 70.000 visitants per aquesta nova atracció. Vila ha reconegut que s'han equilibrat els números de Camprabassa i que el comú ha eixugat deute.

 • Entrevista a Josep Miquel Vila

  La situació econòmica de Naturlàndia i les inversions previstes, com ara la tirolina, han centrat bona part de la conversa amb el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila. Diu que el nou giny es podrà finançar amb diner privat i públic i que es podran adquirir accions particulars. En aquest sentit, ha posat una xifra aproximada de 10.000 accions a 500 euros. Vila, a més, ha confirmat la creació d´un Village o centre de treball esportiu a Naturlàndia centrat en els esportistes d´esquí de fons del país després d´haver assolit un acord amb la FAE per potenciar aquest esport al país. El cònsol ha informat també de possibles acords amb Joan Viladomat en diverses vessants. Sobre la seva reelecció, no té clar a hores d´ara si es tornarà a presentar a les comunals.

 • Entrevista a Paqui Barbero

  La consellera de Social i Participació Ciutada de Sant Julià de Lòria, Paqui Barbero parla de l´actualitat de les seves àrees. Barbero reconeix sobre l´educador de carrer, que el projecte encara no s´ha pogut posar en marxa per discrepàncies amb el Cònsol.
   

 • Entrevista a Josep Roig

  Rebem el conseller de Cultura del comú de Sant Julià de Lòria, Josep Roig. Roig ha destacat les moltes propostes culturals de la parròquia i que la fan capdavantera al país, com ara l'òpera, el teatre, l'esbart, la Festa Major, la Fira Medieval i d'altres.

 • Entrevista a Josep Miquel Vila

  Ens visita el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila. Vila ha destacat la contenció econòmica a Naturlàndia, confirmant que s´està rebaixant el deute, passant dels 23 milions amb que es van trobar el deute, als 19 actuals. També espera que com a molt, d´aquí a un o dos mesos, pugui estar resolt l´aspecte de l´enllumenat al Tobotronc i que l´atracció pugui funcionar també sense llum natural. El cònsol diu que manté una bona relació amb les conselleres comunals de DA, malgrat no participin a les reunions de la Junta de Govern, i també ha felicitat a Espot com a cap de llista de DA a les eleccions.

 • Entrevista a Josep Miquel Vila

  El cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila, explica que amb gairebé tota seguretat es descarta el projecte de ràfting al riu Valira. Per contra, es vol impulsar un passeig del riu, i activitats lúdiques. També s´hi podria fer un circuit per a bicicletes i el plantejament de poder fer baixar canoes pel riu. El comú farà un crèdit extraordinari d´1,4 milions d'euros. Pel que fa a Naturlàndia, s´ha generat un dèficit de 350.000 euros que espera cobrir mitjançant un altre crèdit extraordinari. Sobre el Tobotronc, Vila ha dit que la premsa exagera els accidents, ja que "no n´hi tants ni de tan greus".

 • Entrevista a Josep Roig, Francisca Barbero i Pere Pràxedes

  Ens visiten tres consellers de Sant Julià de Lòria. Es tracta de Josep Roig, de Cultura; Francisca Barbero, de Social; i Pere Pràxedes d´Esports. Amb ells repassem l'actualitat de les seves conselleries i de la parròquia laurediana en general. Un dels aspectes destacats ha estat la situació del projecte del ràfting i en quin punt es troba. Roig ha confirmat que degut a les condicions del temps i el molt cabal d´aigua del riu Valira, les obres no podran començar abans de la tardor i que el projecte no serà una realitat aquest any, com en un principi estava previst.

 • Entrevista a Joan Visa i Rossend Duró

  Ens acompanyen dos consellers de Sant Julià de Lòria. Per la majoria, el Conseller de Serveis Públics, Joan Visa, i per la minoria, Rossend Duró, d´Unió Laurediana + Liberals. Amb ells hem repassat l'actualitat parroquial. Naturlàndia i el darrer accident del Tobotronc i el projecte del ràfting, han estat temes centrals de l'entrevista. Pel que fa a l'accident, Visa espera als informes per determinar les causes reals, defensant l'atracció com a molt segura malgrat aquest incident. Del ràfting ha dit que tindrà un caire familiar i que espera que a l´abril ja sigui operatiu i que ja es pugui posar en marxa.

 • Entrevista a Josep Miquel Vila

  La futura llei de competències i transferències segueix preocupant al cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila, ja que pot tenir una repercussió directa a l'hora de rebre menys diners. Hem parlat sobre la nova atracció del ràfting, la qual si tot va bé, estarà en funcionament la primavera vinent. També s´ha parlat del comerç de la parròquia i com revitalitzar-lo. Sobre Naturlàndia i les millores fetes arran dels fets de l´ós, Vila diu que no ha de tenir gaire repercussió en el compte d´explotació de Camprabassa.

Facebook

Twitter

3.214.184.223