ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra
Becaris

Comparteix:

Becaris : curiosities

Becaris és el magazín de les tardes a RNA (94.2 FM). Cada tarda aprofundim en temes culturals, esportius i d'actualitat, parlem de tendències, gastronomia, salut i de tot allò que pot ser del vostre interès de dilluns a divendres de 15h a 18h.

Direcció i presentació: Xavier Albert
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Ricard Porcuna i Martí Oliveras


 • La visita d’un noble escocès, amb Alfred Llahí

  L'Alfred Llahí ens apropa una d'aquelles històries curioses del nostre país. En aquest cas, Llahí ens parla de la visita de l'aristòcrata escocès James Erskine Murray,.

 • Llengües primitives, amb Maria Cucurull

  La filòloga Maria Cucurull ens desgrana aspectes curiosos sobre les llengües primitives. A més, també parlem d'alguns exemples on la utilització d'un idioma genera polèmica.

 • Lara de Miguel i Coco Chanel

  Gabrielle Bonheur Chanel és a qui fa protagonista Lara de Miguel a l’espai que dediquem a Grans dones de la història. Dissenyadora francesa d’alta costura fundadora de la conegudíssima marca Chanel. Se la considera de les dissenyadores més influents del segle XX.

 • Llengües importants i poc importants amb Maria Cucurull

  Aquest prejudici està directament relacionat amb el nombre de parlants d’una llengua. S’estableix doncs una mena de jerarquia a partir d’aquest factor i a partir d’aquí s’estableix una divisió funcional en què les llengües amb poc parlants només són aptes per a unes funcions determinades i poc prestigioses. Ens aclareix aquest prejudici la nostra filòloga Maria Cucurull.

   

 • Llengües aspres i llengües suaus amb Maria Cucurull

  Maria Cucurull, filòloga, vol que ens sensibilitzem i conscienciem al voltant de la llengua, i per aquesta raó ens parla de prejudicis lingüístics al "Ets llenguaconscient?" En aquesta nova intervenció ens fa la pregunta... hi ha llengües aspres i llengües suaus?

 • Albert Villaró ens parla de bisbes barrocs

  Les guerres, els conflictes, la monarquia espanyola i els bisbes són protagonistes en aquesta aparició de l'Albert Villaró al programa. Andreu Capella, Pau Duran i Simeó de Guinda són alguns dels personatges rellevants de la història que ens explica l'Albert.

 • Lara de Miguel i Marie Curie a grans dones de la història

  Avui en dia quan ens referim al camp de la ciència encara molta gent pensa en grans noms d’homes com Isaac Newton o Albert Einstein. Però si preguntem quina ha estat la científica més important sens dubte és Marie Curie. Va ser una física i química polonesa, pionera en els primers temps de l'estudi de les radiacions. Va rebre el Premi Nobel de Física el 1903 i l’'any 1911 va rebre el Premi Nobel de Química per l'aïllament del radi pur. Va ser la primera a emprar el terme radioactivitat.

   

 • Expressions de primavera i estiu amb Valerie Aguilar

  Valerie Aguilar, professora d’anglès, en les seves intervencions ens apropa frases fetes i expressions que si aconseguim interioritzar-les, aconseguirem que el nostre interlocutor se’n porti la sensació que dominem la llengua anglesa i denoti que tenim un interès especial per comunicar-nos d’una manera més propera. En aquesta ocasió ens porta expressions de primavera i estiu.

 • Turcs, rèptils i republicans és amb el que ve Shaki Feijóo

  Sant Jordi marca la visita d’en Shaki. Atenció que fem un mini teatre radiofònic!! I a més en Shaki ens recita «Tinta» accèssit Martí i Pol al 2015.

 • Oriol Vidal i els seus mal de caps

  De l’Oriol Vidal, un dels “becaris infiltrats”, es coneguda la seva mirada des del punt de vista humorístic de qualsevol cosa, també de l’actualitat i per sobre de tot de la “seva actualitat”. Temes punyents, paraules esmolades i somriures garantits.

Facebook

Twitter