Becaris

Comparteix:

Becaris : curiosities

Becaris és el magazín de les tardes a RNA (94.2 FM). Cada tarda aprofundim en temes culturals, esportius i d'actualitat, parlem de tendències, gastronomia, salut i de tot allò que pot ser del vostre interès de dilluns a divendres de 15h a 18h.

Direcció i presentació: Xavier Albert
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Ricard Porcuna i Martí Oliveras


 • Si teniu previst anar a França aquest estiu

  Si teniu previst anar a França aquest estiu, en Marc Etienne Dalgé ens porta algunes coses a tenir en compte a l'hora de planificar el vostre viatge. Prepareu-vos per l'excés de turisme, vigilància a l'autopista, el tema del que no s'ha de parlar, no tingueu por i dues exposicions entre milers, aquests són els cinc punts que ens desenvolupa en Marc Etienne.

 • Albert Villaró i la història

  L’historiador i escriptor Albert Villaró en aquesta darrera intervenció ens fa un repàs a alguns dels temes tractats al llarg de la temporada al programa.

 • Valerie Aguilar i deu animals

  Valerie Aguilar professora d'anglès ens porta i fa conèixer 10 animals que no utilitzem en el nostre llenguatge del dia a dia. Animals que és bo conèixer i que el més segur no surten en les nostres converses quotidianes.

 • El cap perdut d'un copríncep francès

  El nostre protagonista va ser conegut com Le bon roi Henri. Si bé fou copríncep d’Andorra 38 anys, els setze que fou rei de França va patir dotze intents d’assassinat. I només el darrer, perpetrat per François Ravaillac, és el que va posar fi a la seva vida a 56 anys. Ens ho explica fil per randa l'Alfred Llahí.

 • Com et fa créixer el contrari

  Des d'una perspectiva esportiva, podem veure com els reptes que es presenta el contrari ens ajuda a millorar i aprendre noves maneres de fer. Extrapolable a la vida quotidiana. Òscar Cerezo responsable de pàdel a Princiesport ens ho explica.

 • Deloris Jordan amb Lara De Miguel

  Deloris Jordan va canviar, més ben dit crear, la indústria de la moda esportiva tal com ara la coneixem. Deloris Jordanés la mare de Michael Jordan, l’astre del bàsquet. Gràcies a ella es va crear una indústria multimilionària, que ens explica i detalla Lara De Miguel.

 • La Verge de Fàtima a Andorra

  L'Alfred Llahí i Segalàs ens trasllada a 1946, després avança fins a 1950, 1957 i l'any 2000, recordant dades de 1917 i 1941. Si voleu saber la relació de la Verge de Fàtima amb Andorra no deixeu d’escoltar la història que ens explica l’Alfred.

 • La primera dècada del segle XXI a França

  Marc-Etienne Dalgé ens fa un dibuix i recorda una dècada, la del 2000 al 2009 a França. Com és habitual desenvolupa diferents punts de diferents temàtiques.

 • Becacuriosities amb Valerie Aguilar

  Arriba l'època de les vacances i la professora i experta en llengua anglesa Valerie Aguilar, ens apropa algunes expressions lligades a viatjar.

 • Bèlgica en 25 minuts

  Marc-Etienne Dalgé, el nostre becari francès, ens dissecciona Bèlgica en 25 minuts. En Marc-Etienne ens fa una fitxa tècnica de Bèlgica, ens parla d’invents belgues, posa la mirada en punts a destacar, belgues famosos i per finalitzar ens trasllada més enllà de la Terra.

Facebook

Twitter