ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra
Becaris

Comparteix:

Becaris : curiosities

Becaris és el magazín de les tardes a RNA (94.2 FM). Cada tarda aprofundim en temes culturals, esportius i d'actualitat, parlem de tendències, gastronomia, salut i de tot allò que pot ser del vostre interès de dilluns a divendres de 15h a 18h.

Direcció i presentació: Xavier Albert
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Ricard Porcuna i Martí Oliveras


 • Marilyn Monroe i Lara de Miguel

  Malgrat la seva enorme reputació, la seva vida privada va estar plena d'insatisfaccions, raó per la qual, en un principi, es va parlar de suïcidi com a causa de la seva prematura mort. La seva misteriosa mort a l'edat de 36 anys van fer que esdevingués un mite de l'erotisme, un dels sex symbol més importants del segle XX, i posteriorment una icona pop, interpretada en l'art d'Andy Warhol. Lara De Miguel ens explica qui era Norma Jeane Baker,

 • Trobadors, música i el primer músic andorrà

  Albert Villaró, escriptor i historiador ens diu que tot procés històric te un procés cultural, i aquí s'atura. La cultura en forma de música, instruments i el primer músic andorrà, aixi com també els trobadors, són els eixos de la xerrada que mantenim amb l'Albert.

 • Els gats i l’agressivitat redirigida cap a les persones

  Sílvia Peris de Bones Companyies ens parla dels gats que mostren una agressivitat vers les persones. Ens posa exemples i ens dona solucions. Atenció perquè, aquest fet, és causa d’abandonament i de molt patiment per a ells i per a les persones.

 • Tornada a l'escola amb Cristina Carbonell

  Cristina Carbonell és la responsable del web cristic.com on hi trobem continguts que de ben segur ens poden ajudar amb qualsevol entrebanc que poguem tenir amb els nostres fills i filles. Parlem de la tornada a l'escola i de com la podem fer d'una manera harmoniosa i tranquil·la. 

 • Síndrome postvacacional amb Mutuand

  Aureli Arribas CEO de Mutuand vol que tinguem clar el que significa tornar a la feina i la síndrome postvacacional per a més d'una persona. No us perdeu tot el que ens explica i les solucions que ens ofereix.

 • Bertha Benz una dona que ha fet història

  Lara De Miguel torna al Becaris amb les "seves" dones que han fet història. Un inici de temporada que encetem amb la figura de Bertha Benz, pionera en el mon de l’automoció. La Lara ens explica un munt de curiositats i la seva història. Bertha Benz es va convertir en la primera persona a realitzar un viatge amb cotxe. Avui dia es pot seguir la ruta que va seguir des de Mannheim fins a Pforzheim, i el seu retorn posterior. Aquesta ruta és coneguda com la "Bertha Benz Memorial Route". És un trajecte de més de 100 quilòmetres, els mateixos que va recórrer al 1888 la intrèpida Bertha. Durant l'anada, és possible fer una parada a la farmàcia on va aconseguir la ligroïna considerant-se la primera benzinera de la història. 

 • Més al voltant dels comtes de Foix

  Els comtes de Foix van governar aquest comtat independent durant l'edat mitjana, des dels voltants de l'any 900 fins a la seva integració a la Corona Francesa el 1607. En aquesta tercera entrega dels comtes de Foix l’Albert Villaró, historiador, escriptor i director del CEHIP (Centre d'Estudis Històrics i Polítics), ens desvetlla com acaba tot plegat.

 • Parc de l’Óssa

  Darrera intervenció de la temporada al programa de Vanessa Carrascosa (portaveu de la Comissió de Seguiment de la recollida de residus a Andorra), que ve acompanyada del Director d'Obres del Comú d'Encamp, Òscar Bauzà per presentar-nos i parlar d’un projecte comunal, en què s’han tingut en compte diversos aspectes tractats en els programes en els quals han intervingut, estalvi energètic, consum responsable, economia circular, reutilització, ecodisseny,...

 • Pintures romàniques de Sant Miquel d’Engolasters

  L’Alfred Llahí ens explica el periple que han viscut les pintures romàniques de Sant Miquel d’Engolasters, de 1922 a dia d’avui. I atenció, que el copríncep episcopal Justí Guitart és qui provoca l’inici d’aquest viatge de les pintures.

 • Dones que han fet història

  Lara De Miguel aprofitant que és la seva darrera intervenció de la temporada ens explica el que ha pretès amb aquesta secció i li demanem per l’Enterpresing Womewn Lab i les taules rodones que s’organitzen al llarg de l’any.


   

Facebook

Twitter