ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra
Becaris

Comparteix:

Becaris : Gent gran

Becaris és el magazín de les tardes a RNA (94.2 FM). Cada tarda aprofundim en temes culturals, esportius i d'actualitat, parlem de tendències, gastronomia, salut i de tot allò que pot ser del vostre interès de dilluns a divendres de 15h a 18h.

Direcció i presentació: Xavier Albert
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Ricard Porcuna i Martí Oliveras


 • Gent Gran i pandèmia

  Recuperem l’espai on donem veu a la gent gran i ho fem amb la presència de Rosa Maria Alonso i Jesús Ballarín. Amb tots dos ens fem ressò de com han passat la pandèmia i quina experiència en treuen.

 • Gent gran i efectes de la pandèmia

  La crisi sanitària provocada per la Covid-19 ha deixat una sèrie de normes a seguir com l'ús de la mascareta, el gel hidroalcohòlic, la distància social i ara caldrà veure l'efecte que tindrà en l'economia. Preguntem a Joaquima Blázquez i Andreu Pedra per les sensacions que els ha deixat la pandèmia i com creuen que els canviarà la vida aquesta crisi sanitària.

 • La gent gran i la memòria

  Perdre la memòria és una de les grans pors de tothom. Els nostres records configuren qui som actualment. Però... està a les nostres mans fer alguna cosa per mantenir-la? I les relacions socials ens hi poden ajudar? L'humor? parlarem de tot plegat amb Helen Weatherbe, Teresa Ferrer, Teo Armengol i l’Olga Armengol, com ve sabeu logopeda que col·labora al programa.

 • Compartir espai amb patinets i bicicletes amb la gent gran

  La Gent Gran d'Andorra la Vella parla i vol trobar solucions per conviure a la via pública amb patinets i bicicletes. A la via pública hi conviuen persones de totes les generacions amb inquietuds i necessitats ben diferents, què implica per a la gent gran? pors, inseguretats... de què? D'altra banda, pensen que hi ha espai per a tothom? En traiem l'entrellat amb Joaquina Blazquez, Roser Tort i Benet Pantebre.

 • La gent gran i el carnestoltes

  Històricament ha destacat a Andorra el carnaval d’Encamp, però es celebra a totes les parròquies. Amb la Gent Gran d’Andorra la Vella parlem de com el vivien i com el viuen ara, ho fem amb Carmen Gómez, Abel Martínez i Domingo Elfa.

 • La gent gran i les noves tecnologies

  En aquesta intervenció de la Gent Gran d'Andorra la Vella els preguntem per les noves tecnologies. Els ajuda desenvolupar-se individualment i socialment', és un repte?, aprenen i s'informen a través de la xarxa?, s'entretenen?, potencien les seves aficions o n'han trobat de noves?, els serveix per connectar amb els fills i néts?, és una manera de superar la soledat?, aquestes i altres qüestions són les que plantegem a les nostres convidades, Delfina, Rosa Maria i Helen.

 • La gent gran i les mascotes

  La Gent Gran d'Andorra la Vella ens parla dels animals de companyia. Neus Ribera, Carmen Cano i Jesús Ballarin és el tema que han escollit per tal de conscienciar a la gent de que si es té una mascota s'ha de ser responsable. Fan èmfasi en portar la mascota lligada, recollir els excrements i per sobre tot que no molesti als altres.

   

 • Memòries de la construcció de l'avinguda Meritxell amb la gent gran i una tècnica del comú d'Andorra la Vella

  En aquesta visita de la Gent Gran d'Andorra la Vella ens centrem en la memòria històrica, en els records de les persones que han vist crèixer la parròquia, concretament l'avinguda Meritxell. Antoni Armengol i Amadeu Codina, dues de les persones que han col·laborat en el projecte "Memòries de la construcció de l'avinguda Meritxell", és a dir, que han viscut en primera persona el canvi i l'evolució d'aquesta zona de la parròquia. Venen acompanyats d'Ingrid Blanc (tècnica de recerca i patrimoni del comú d'Andorra la Vella) que ha estat l'encarregada de fer entrevistes a diferents testimonis per tal de rememorar temps pretèrits.

 • Remeis casolans amb la gent gran

  La Gent Gran d'Andorra la Vella ens visita i ens ofereix remeis casolans per a diferents coses. Ana Teruel, Lupe Parramon i Joaquina Blázquez són les encarregades de fer-nos arribar tot el que saben i que ens pot ajudar a trobar un remei per a coses ben diverses.

 • Tradicions de Nadal a altres indrets amb la gent gran

  Coneixem diferents maneres de celebrar el Nadal, amb la Gisele Pereira anem fins al Brasil i amb Elsy Benítez marxem fins a Veneçuela. El Nadal protagonista amb la Gent Gran d'Andorra la Vella.

Facebook

Twitter