ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra
Becaris

Comparteix:

Becaris : Literatura

Becaris és el magazín de les tardes a RNA (94.2 FM). Cada tarda aprofundim en temes culturals, esportius i d'actualitat, parlem de tendències, gastronomia, salut i de tot allò que pot ser del vostre interès de dilluns a divendres de 15h a 18h.

Direcció i presentació: Xavier Albert
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Ricard Porcuna i Martí Oliveras


 • Lectures estiuenques, amb Àlex Puig i Ricard de la Casa

  En aquesta darrera secció de la temporada, els experts en el món literari, Àlex Puig i Ricard de la Casa, ens porten algunes recomanacions de lectura per a l'estiu. Gèneres diversos i propostes per a tots els gustos i edats. A més, també parlem del Festival 42 de Barcelona.

 • 'Hasta el potorro', amb Carla Guinot

  La Carla Guinot presenta el seu llibre 'Hasta el potorro: monólogos confinados para mentes desconfinadas' aquest cap de setmana a la Fada Ignorant. Una campanya de micromecenatge va permetre disposar del suport suficient per publicar-lo i ara arriba el torn de fer la presentació oficial.

 • Els premis Ignotus, amb Alex Puig

  L'escriptor Alex Puig ens redescobreix el gènere de ciència-ficció en el món de la literatura i ens apropa els premis Ignotus.

 • 'Jo soc aquell que va matar Franco', amb Joan-Lluís Lluís

  L'escriptor Joan-Lluís Lluís ens presenta la seva darrera novel·la 'Jo soc aquell que va matar Franco'. Més enllà del contingut històric i la ucronia que presenta el llibre analitzem algunes similituds amb el moment actual.

 • Recomanacions per Sant Jordi amb Ricard de la Casa

  En Ricard de la Casa és el nostre especialista en novel·les de ciència-ficció i ens en vol recomanar unes quantes per Sant Jordi. Ja siguis lector de ciència-ficció com no, trobaràs diferents estils que de ben segur et faran sentir més còmode. La ciència-ficció té un ampli ventall i per aquesta raó en Ricard ens ha fet una llista molt acurada.

 • Ets llenguaconscient?, nova secció amb Maria Cucurull

  Maria Cucurull, filòloga, s’afegeix al Becaris per tal de conscienciar-nos al voltant de la llengua catalana, d’aquí el títol de la secció, ets llenguaconscient? Al llarg de les seves intervencions al programa parlarem dels prejudicis lingüístics.

 • "Hija de sangre y otros relatos" amb Ricard de la Casa

  "Hija de sangre y otros relatos" de l'autora Octavia Butler és una col·lecció de set contes i dos assajos, publicats i escrits entre els anys setanta i noranta, és una introducció perfecta per als que descobreixen a Octavia Butler i un títol imprescindible per als seus incondicionals. Octavia Butler és una autora multipremiada i molt reconeguda, fins el punt que la NASA ha volgut que el lloc de l'aterratge del "Perseverance" al cràter Jezero a la superfície de Mart s'anomeni "Lloc d'aterratge Octavia E. Butler". Ens ho explica i detalla tot en Ricard de la Casa.

   

 • Culturàlia publica el llibre "Paraula d'Andorra"

  Culturàlia el neguit cultural d'Arnau Colominas i Lara de Miguel, màxims responsables de Pink Rocket Studio, transforma una secció del web Culturàlia "Paraula d'Andorra" i el converteix en llibre. Neix com el primer llibre de la Col·lecció Engordany. Els demanem a ambdós que ens expliquin com han pensat el llibre i com han separat els grups de paraules que hi surten, paraules andorranes, paraules que es diuen diferent fora del país i paraules que tenen un altre significat.

 • Ricard de la Casa atrapat en el temps

  Ricard de la Casa ens parla de la pel·lícula "Atrapat en el temps" que ara veu com "Palm Springs" veu de la seva idea de guió.

 • Ricard de la Casa i Ted Chiang

  Ted Chiang (nascut el 1967) és un escriptor nord-americà de ficció especulativa. Els seus treballs de ficció breu li han suposat quatre premis Hugo i quatre premis Nebula, a més d'altres prestigiosos premis d'aquest gènere. La seva novel·la curta "La història de la teva vida" ha estat adaptada com a pel·lícula sota el títol d'"Arrival" (2016). Al juliol de 2017 el guionista d'"Arrival", Eric Heisserer, va revelar que estava treballant en una adaptació a sèrie de televisió de la novel·la curta T'agrada el que veus? Documental per a la cadena AMC. Tot un crack el senyor Chiang, quasi tant com en Ricard de la Casa.

Facebook

Twitter