ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra
Becaris

Comparteix:

Becaris : Literatura

Becaris és el magazín de les tardes a RNA (94.2 FM). Cada tarda aprofundim en temes culturals, esportius i d'actualitat, parlem de tendències, gastronomia, salut i de tot allò que pot ser del vostre interès de dilluns a divendres de 15h a 18h.

Direcció i presentació: Xavier Albert
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Ricard Porcuna i Martí Oliveras


 • Sèrie Montalbano d’Andrea Camilleri

  L’Arnau Colominas ens vol fer llegir novel·la policíaca, i ho vol fer amb la sèrie Montalbano d’Andrea Camilleri. Ens descobreix diferents títols per tal de que ens enganxem a la novel·la negre i si ja hi estem endinsats, despertar-nos el cuquet amb el comissari Montalbano.

 • L'endemà de les gran epidèmies amb Maria Cucurull

  Maria Cucurull ens explica el llibre de José Enrique Ruiz-Domènech "L'endemà de les grans epidèmies". Es pot avançar cap a un futur prometedor sense mirar enrere? Sabrem ara afrontar de manera positiva les dificultats i vèncer, de nou, una gran epidèmia?

 • 2 llibres i la història de la nostra terra

  Amb dos llibres com "El Càtar proscrit" de Jaume Clotet i "L'església del Mar" d'Ildefonso Falcones, l'Arnau Colominas de Culturàlia ens explica la història de la nostra terra. L'Arnau ens en fa una sinopsi basant-se amb el "Papitu" de les històries. Tal com ens va explicar en la seva primera intervenció, el "Papitu" són les estructures elementals de la narrativa, i per no haver de dir aquesta frase tan llarga i fer-ho tot més àgil, Albert Sánchez Piñol en diu papitu, així doncs, el papitu és l'estructura d'un relat ben fet.

 • Molt a favor de i amb Maria Cucurull

  La filòloga Maria Cucurull ens porta un llibre el qual vol despertar el nostre interés en el català. "Molt a favor" és un llibre per afavorir l'ús del català en tots els àmbits i ens el detalla la Maria.

 • Àlex Puig i llibres de fantasia

  Abans a l’escola a la quitxalla se’ls feia llegir llibres únicament clàssics, ara s’han introduït lectures amb fantasia i tocs de ciència ficció. Aquesta és la diferència de la qual ens parla l’Àlex Puig. Llibres de fantasia amb fantasia és el que ens explica l’Àlex.

 • 3 llibres que expliquen la història de la nostra terra

  Arnau Colominas de Culturàlia ens explica cinc llibres, Desperta Ferro! La Reina sola - Jordi Molist, El judici de l'aigua - Juan Francisco Ferrándiz i Victus - Albert Sánchez Piñol, que expliquen la història de la nostra terra. L'Arnau ens en fa una sinopsi basant-se amb el Papitu de les històries i explica "Històries amb Papitu". El Papitu són les estructures elementals de la narrativa, i per no haver de dir aquesta frase tan llarga i fer-ho tot més àgil, Albert Sánchez Piñol en diu papitu, així doncs, el papitu és l'estructura d'un relat ben fet.

 • Lectures estiuenques, amb Àlex Puig i Ricard de la Casa

  En aquesta darrera secció de la temporada, els experts en el món literari, Àlex Puig i Ricard de la Casa, ens porten algunes recomanacions de lectura per a l'estiu. Gèneres diversos i propostes per a tots els gustos i edats. A més, també parlem del Festival 42 de Barcelona.

 • 'Hasta el potorro', amb Carla Guinot

  La Carla Guinot presenta el seu llibre 'Hasta el potorro: monólogos confinados para mentes desconfinadas' aquest cap de setmana a la Fada Ignorant. Una campanya de micromecenatge va permetre disposar del suport suficient per publicar-lo i ara arriba el torn de fer la presentació oficial.

 • Els premis Ignotus, amb Alex Puig

  L'escriptor Alex Puig ens redescobreix el gènere de ciència-ficció en el món de la literatura i ens apropa els premis Ignotus.

 • 'Jo soc aquell que va matar Franco', amb Joan-Lluís Lluís

  L'escriptor Joan-Lluís Lluís ens presenta la seva darrera novel·la 'Jo soc aquell que va matar Franco'. Més enllà del contingut històric i la ucronia que presenta el llibre analitzem algunes similituds amb el moment actual.

Facebook

Twitter