Comparteix:
Becaris és el magazín de les tardes a RNA (94.2 FM), dirigit i presentat per Xavi Albert. Cada tarda aprofundim en temes culturals, esportius i d'actualitat, parlem de tendències, gastronomia, salut i de tot allò que pot ser del vostre interès de dilluns a divendres de 15h a 18h.
Ted Chiang (nascut el 1967) és un escriptor nord-americà de ficció especulativa. Els seus treballs de ficció breu li han suposat quatre premis Hugo i quatre premis Nebula, a més d'altres prestigiosos premis d'aquest gènere. La seva novel·la curta "La història de la teva vida" ha estat adaptada com a pel·lícula sota el títol d'"Arrival" (2016). Al juliol de 2017 el guionista d'"Arrival", Eric Heisserer, va revelar que estava treballant en una adaptació a sèrie de televisió de la novel·la curta T'agrada el que veus? Documental per a la cadena AMC. Tot un crack el senyor Chiang, quasi tant com en Ricard de la Casa.
L'historiador Alfred Llahí ens apropa l'obra i reflexions de l'escriptor Alfred Pla.
Amb Ricard de la Casa posem la cirereta a la col·laboració amb un reguitzell de lectures recomanades per aquest estiu i amb un especial que acaba de aparèixer de Mary Robinette Kowal, “The Calculating Satrs”.
Ricard de la Casa, el nostre especialista en lectures de ciència ficció, ens porta en aquesta ocasió «El ladrón cuántico». És la primera novel·la de ciència ficció de Hannu Rajaniemi i la primera novel·la d'una trilogia amb el personatge de Jean Le Flambeur.
«El largo viaje a un pequeño planeta iracundo» de Becky Chambers és la novel·la de la que ens parla en Ricard. Becky Chambers és autora de la sèrie Wayfarers guanyadora del premi Hugo el 2019.
Nnedi Okorafor és una escriptora estatunidenca de gènere fantàstic i ciència-ficció. En la seva narrativa barreja temàtiques típicament nord-americanes amb influències culturals de l'Àfrica occidental, degudes als seus orígens Igbo, un grup ètnic nigerià. Els seus llibres per a públic infantil i juvenil han estat reconeguts amb varis premis. És la protagonista juntament amb a seva obra "Binti" de la qual en Ricard de la Casa ens en fa una explicació.
Ricard de la Casa ens apropa la figura de Seanan McGuire que té al seu currículum el premi John W. Campbell al millor escriptor per la Convenció Mundial de Ciència-Ficció (2010) i la multi-premiada novel·la "Every heart a Doorway". A més ens recorda "Cuentos para Algernon", una de les imprescindibles de la Ciència-ficció.
Fahrenheit 451 és una novel·la de Ray Bradbury. El títol ve de la temperatura en la qual crema el paper, ja que una de les característiques dels líders del relat és cremar els llibres per controlar el que aprèn la població. El llibre ha esdevingut una obra de culte de la ciència-ficció i les referències al seu títol o personatges abunden en el cinema i els videojocs. La història va ser portada al cinema el 1966 per François Truffaut, també va inspirar a més, el documental de Michael Moore Fahrenheit 9/11, fet pel qual Bradbury va protestar.
El nostre especialista en ciència-ficció ens fa una pinzellada de "El llibre dels Cranis" de Robert Silverberg. Una secta i immortalitat són els principals eixos, però algú ha de morir!! No et perdis les explicacions de Ricard de la Casa.
Parlarem de la tercera entrega de "Moon" de Ian McDonald, apareguda a mitjans de juliol que tanca la trilogia. Aquí l’autor britànic ha de concloure l’enfrontament a mort entre les cinc grans corporacions empresarials, anomenades «Cinco Dragones», que controlen els recursos de la lluna. Ricard de la Casa ens explica si li ha agradat.