ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra
Becaris

Comparteix:

Becaris : Literatura

Becaris és el magazín de les tardes a RNA (94.2 FM). Cada tarda aprofundim en temes culturals, esportius i d'actualitat, parlem de tendències, gastronomia, salut i de tot allò que pot ser del vostre interès de dilluns a divendres de 15h a 18h.

Direcció i presentació: Xavier Albert
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Ricard Porcuna i Martí Oliveras


 • Infocràcia amb Maria Cucurull

  Avui dia, la digitalització afecta, entre d’altres, l'esfera política i provoca trasbalsos en el procés democràtic. Les campanyes electorals són guerres d’informació que es lliuren amb tots els mitjans tècnics i psicològics imaginables, sota aquesta premissa Maria Cucurull, filòloga, lingüista, professora i membre de l’equip de Culturàlia, ens parla d’«Infocràcia» de Byung-Chul Han.

 • Novetats de ciència ficció i fantasia

  Àlex Puig, escriptor de la saga «Los guardianes del Okan», és el nostre home encarregat d’explicar-nos la ciència ficció i la fantasia al Becaris. En aquesta ocasió ens vol fer partícips de les novetats que ens arribaran aquesta tardor.

 • El fenomen Carmen Mola

  Arnau Colominas, gerent de Culturàlia i escriptor, ens porta i descobreix la figura de Carmen Mola. Fins no fa massa no es coneixia la identitat de l'"escriptora", si no ho sabeu estigueu atents perquè la història és força curiosa. A banda d'aquesta curiositat l'Arnau ens fa cinc cèntims de "La novia gitana" i "La red púrpura", ambdues part de la trilogia que completa "La nena".

 • Arnau Colominas i Jordi Molist

  L’Arnau Colominas fa protagonista d’”Històries amb papitu” en Jordi Molist. Ens parla de tres de les seves novel·les, novel·les per cert editades en més de vint idiomes, “La reina sola”, “La reina oculta” i “ Cançó de sang i or”, que es va endú el Premio de Novela Fernando Lara 2018.

 • L'enxandallament del món

  Potser la Terra sobreviurà al canvi  climàtic, però el que és segur és que els éssers humans no sobreviurem a la nostra degeneració. Ni verbal ni cultural!! Maria Cucurull, filòloga, ecriptora i coordinadora d’Infomigjorn ens parla de llengua i fa servir de fil conductor el llibre d’en Pau Vidal “L’enxandallament del món”.

 • Concursos i recomanacions per a l'estiu, amb Àlex Puig

  Darrera intervenció de la temporada per a Àlex Puig i aprofitem per fer-vos algunes propostes per aquest estiu. A més, també parlem d'alguns concursos literaris i de cursos per poder ampliar els coneixements en aquesta matèria.

 • Un mar de secrets i El temple dels pobres

  “Un mar de secrets”, convida a reflexionar sobre els perills de les veritats ocultes en una novel·la d’intriga, que, fins i tot, l’editorial Límits considera “escrita en un llenguatge gairebé cinematogràfic”. “El temple dels pobres” és una novel·la que relata unes vides lligades a un dels monuments més importants de Catalunya, la Sagrada Familia, i a unes circumstàncies històriques convulses. Arnau Colominas, escriptor i editor de Culturàlia ens en fa una sinopsi.

 • Jo era el món i Visc, visc, visc amb Maria Cucurull

  Maria Cucurull, filòloga i coordinadora d’Infomigjorn, ens porta dues noves lectures. La primera de Marc Artigau «Jo era el món», on la desaparició misteriosa de l’Ariadna, una adolescent de disset anys, és la trama de la novel·la. La segona «Visc, visc, visc» de Maggie O’Farrell, una malaltia infantil de la qual els metges deien que no es refaria mai, la necessitat adolescent de fugir que per poc no acaba en desastre, una trobada terrorífica en un camí perdut de les muntanyes i un part mal gestionat en un hospital sense prou personal, «Visc, i visc, i visc» és un llibre de memòries, però un llibre de memòries peculiar que juntament amb el primer ens explica la Maria.

 • Un crowfunding de 40 milions de dòlars

  Brandon Sanderson és un escriptor estatunidenc de literatura fantàstica i ciència-ficció nascut l'any 1975. És conegut per l'univers fantàstic anomenat Cosmere on succeeixen les sèries Mistborn i The Stormlight Archive, i per ser qui va finalitzar la sèrie de fantasia èpica The Wheel of Time de Robert Jordan. Brandon Sanderson frega els 40 milions! Descobreix l'última sorpresa per al tancament del Kickstarter més reeixit de la història al costat d’Àlex Puig.

 • Maria Cucurull i la llengua

  Maria Cucurull coautora de “100 coses que has de saber sobre Andorra”, escrit a quatre mans amb l’Arnau Colominas, també ha publicat en solitari «Jo en dic llom però l'àvia en deia llomillo». Un recull de més de 80 articles, publicats a la premsa entre el 2015 i el 2021, que reflexionen sobre diferents àmbits de la llengua catalana. El llibre, ja es pot trobar a totes les llibreries i es presentarà a la Trenca el dia 12 de maig a les 19:30h. Parlem del llibre i de llengua amb la Maria Cucurull, filòloga.

Facebook

Twitter