Comparteix:
Becaris és el magazín de les tardes a RNA (94.2 FM), dirigit i presentat per Xavi Albert. Cada tarda aprofundim en temes culturals, esportius i d'actualitat, parlem de tendències, gastronomia, salut i de tot allò que pot ser del vostre interès de dilluns a divendres de 15h a 18h.
Jean Louis Le Guil, de Clàssic Vins, ens ha seleccionat els millors vins Châteauneuf-du-Pape. També anomenat "vi papal", referint-se a Joan XXII que es va fer construir un castell en aquesta ciutat al segle XIV, i va promoure el cultiu de la vinya.
La umeboshi és una varietat de pruna que es fa servir molt a l’Orient per les seves propietats medicinals, en especial al Japó, i a la Meri Colell l'ha seduït i ens ho vol explicar.
Darrer dia de l'any on la taula té cert protagonisme en forma de sopar especial o si més no diferent. Per conèixer el que ens han preparat al restaurant Kokosnot, la Victoria i el Pablo ens expliquen el menú que ens han preparat per a aquesta nit.
Pili Borra, professora de cuina bio creativa, ens vol fer parar una taula per Cap d'Any diferent. Àpats plens d'informacions i consells al voltant de l'alimentació ecològica i la salut en general. Si vols un Cap d'Any saludable i ecològic no dubtis a agafar paper i bolígraf.
El xef del restaurant Can Manel ha participat a l'esdeveniment GastroNadal on 21 xefs de tot Catalunya han elaborat plats nadalencs. Receptes clàssiques i receptes modernes que s'han preparat a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm o des de les cuines dels seus restaurants. Fem que ens expliqui el menú degustació de l'Andorra a la cadira, així com també plats nadalencs per emportar a casa.
S'acosten les festes de Nadal i amb elles els àpats tradicionals. En aquesta ocasió Meri Colell, de Food and Meri, ens acosta vuit dolços típics d’arreu del món i típics de Nadal. El nostre viatge comença a l'Argentina amb el seu "Pan dulce", anirem a Suècia per descobrir l'"Snack", "Dulce de lechosa (papaya)" a Veneçuela, "Baklava" als Balcans, el "Bolo do rei" a Portugal, l'"Spekulatius" a Alemania, "Kurisumasu Keiki" al Japó i acabarem aquest periple gastronòmic a Cuba amb els seus "Casquitos de guayaba".
Jean louis Le Guil ens porta un recull de la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, el vi i el cava. Bon cinema amb la projecció de pel·lícules de grans directors no estrenades comercialment. Prepareu-vos perquè fem un brindis al cinema!!
El xef del restaurant Can Manel, Carles Flinch, s'ha desplaçat fins a les Terres de l'Ebre, concretament a l'Ampolla, per representar a Andorra i la seva cuina a l'esdeveniment gastronòmic "Gastro Ebre". Ens detalla com va ser l'esdeveniment, el que hi va cuinar i els convidats que s'hi van donar cita com ell.
Des del Kokosnot, Victoria Kemerer i Pablo Pérez ens volen conscienciar de la importància dels productes de proximitat, així com de la seva qualitat.
Maridatge i bona música amb excel·lents vins és el que ens proposa en Jean Louis Le Guil de Clàssic Vins. Hi ha vins que pel fet d'haver aconseguit diferents premis... ja són música pera molts sommeliers? Prepareu gust i oïda, en Jean Louis no ens decep, perquè ens parla de música feta amb ampolles de vi!!