ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra
Becaris

Comparteix:

Becaris : Salut

Becaris és el magazín de les tardes a RNA (94.2 FM), dirigit i presentat per Xavi Albert i Meri Picart. Cada tarda aprofundim en temes culturals, esportius i d'actualitat, parlem de tendències, gastronomia, salut i de tot allò que pot ser del vostre interès. 


 • Estiu, parelles i Psico B

  L'estiu ja és aquí i per a moltes parelles arriba el moment de compartir les vint-i-quatre hores del dia junts. El que per molts pot ser un motiu d'alegria, per tal com és el dia a dia, que és precisament estar junts tot el dia i gaudir més de la parella i en parella, per d'altres es converteix en un "malson", adonar-se que no es tenen tantes coses en comú, relació deteriorada, gastada... Avui amb Psico B parlem de l'estiu i com influeix en les parelles aquesta convivència... i les conseqüències!!

 • La calor i la consulta jove

  La temperatura comença a enfilar-se i la previsió és que ho faci més els propers dies, per aquesta raó en volem parlar per tal de prevenir i donar consells de mans professionals. Ens marquen pautes Cristel Rabasa i Maria Crespo, Infermeres d'Atenció Primària i del Programa Consulta Jove. Evidentment amb ambdues parlem de la Consulta Jove, que és el tema que ens ocupa avui, però que encetem parlant de l'onada de calor que s'aproxima.

 • Medicina tradicional xinesa amb Eli Soro

  La medicina tradicional xinesa s’adapta sempre a les estacions de l’any!! Ara que estem a unes hores de que comenci l’estiu hem decidit demanar-li a la nostra experta Eli Soro, quines son les recomanacions per aquests mesos de calor.

 • L'atenció al viatger amb el SAAS

  Isabel Vallejo, infermera de Prevenció i control de la infecció i d'Atenció al Viatger del SAAS, ens marca i dona totes les pautes per si ens decidim a fer un viatge a un país on es requereixen una sèrie de vacunes. Ens aconsella sobre les mesures preventives que s'han de prendre per tal d'evitar malalties durant l'estada en països en vies de desenvolupament, especialment de les regions tropicals.

 • Acceptació personal de la identitat sexual amb Psico B

  Aquest mes de juny estem celebrant desenes de Prides arreu del planeta. És moment de gaudir i commemorar l’orgull LGTBIQ, un col·lectiu que agrupa diferents tipus d'orientació sexual o identitat de gènere socialment marginades i oprimides. Avui amb Psico B, parlem de com aquest col·lectiu necessita en alguns moments de suport psicològic. Per processos de reassignació de sexe, per bullying o per molts moments on ser “diferent” ha estat difícil. Mariona Buxó, psicòloga de Psico B, ens parla de tot plegat i com es tracte a nivell social, laboral, familiar...

 • L'evolució de l'alimentació amb Pili Borra

  Pili Borra, naturòpata del programa, ens explica l'evolució de l'alimentació i ens fa cinc cèntims d'un taller "mindfulleating" i a més aprofitem per demanar-li consells de cara l'estiu!!

 • Psico B i les addiccions

  Sònia Bigordà psicòloga de Psico B, ens parla d'addiccions. Busquem l'origen i els tipus, genètic, psicològic, social ...

 • Swimrun amb Eduard Barceló

  El nostre entrenador personal, Eduard Barceló, ens recorda què és i com és practica la modalitat del swimrun!! Tal com diu la paraula anglesa és nedar i córrer, però com es divideix la prova?, quines són les distàncies a fer?, quina és la preparació?, respostes amb Eduard Barceló!!

 • Estrès laboral amb Psico B

  L'estrès laboral és un dels problemes de salut als quals s'està prestant més atenció. Això es deu, fonamentalment, al fet que cada vegada coneixem més sobre la magnitud i importància de les seves conseqüències. Gestionar-ho i prevenir-ho ajudarà a mantenir un adequat nivell de salut, tant mental com físic. Sònia Bigordà de Psico B ens ajuda a regular, aturar i capgirar la situació!!

 • La diabetis amb el SAAS

  Per parlar i aprofundir al voltant de la malatia de la diabetis s'apropen fins l'estudi Miquel Àlvarez Marfany, metge especialista en endocrinologia de la Unitat de Diabetis, Elena Saba, Infermera referent de la Unitat de Diabetis i finalment el dietista Eduard Reinoso. Així doncs ens il·lustren sobre nivells de sucre (glucosa) a la sang i tot el que comporta. Les eines, conductes i pautes a seguir és en el que fem èmfasi.

Facebook