- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
Ara i Aquí

L’Ara i Aquí engega la setzena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert


  • Maridatges amb vins del món

    Al 'Celler' del José Antonio Guillermo, el sommelier de l'Enoteca, hem parlat de maridatges. Ens ha ajudat Alberto Ruiz, gerent de La Cava de Pyrene, amb qui va compartir una jornada dedicada a 'Vins del món'.

  • Edetària, l'esperit d'una terra

    A la secció del 'Celler', amb el José Antonio Guillermo, el sommelier de l'Enoteca, hem entrevistat Joan Àngel Llibería, el gerent-propietari del celler Edetària, de la DO Terra Alta, un celler amb molt de respecte a la tradició i al terreny, i que domina com pocs la varietal de la garnatxa

  • Entre Palència i Valladolid, la DO Cigales

    José Antonio Guillermo, el sommelier de l'Enoteca, ens ha parlat a la secció del 'Celler' dels vins de la DO Cigales, entre Palència i Valladolid, el bressol del clarete.

  • Avui, aires canaris al 'Celler': els vins de la DO la Palma

    Hem parlat amb el sommelier de l'Enoteca, José Antonio Guillermo, que avui ens ha presentat els vins canaris de la DO La Palma. Uns vins de gran qualitat, amb unes verietals preferents molt interessants.

  • Vins de proximitat i de qualitat a les terres de Lleida

    Les recomanacions del 'Celler', amb el José Antonio Guillermo, avui sobre la DO Costers del Segre.

  • Els vins de la DO Toro

    El 'Celler' del José Antonio Guillermo, el sommelier de l'Enoteca, ha estat dedicat avui als vins de la DO Toro, a les provincies de Zamora i Valladolid. Una zona amb una tradició vinícola antiquïssima i amb productes de gran qualitat. La varietal autòctona Tinta de Toro és un dels trets més destacats.

  • Els vins de la terra de la illa de Mallorca

    El José Antonio Guillermo ha dedicat el 'Celler' d'avui a Vins de la terra elaborats a l’illa de Mallorca.

  • Sabeu refredar correctament les begudes?

    Sabeu com podeu refredar correctament les begudes? El José Antonio Guillermo, el sommelier de l'Enoteca, ens ho ha explicat a l'espai del 'Celler'. 

  • El concepte maridatge

    El José Antonio Guillermo, el sommelier de l'Enoteca, ha comentat avui aspectes sobre el maridatge.

  • Vins mallorquins de qualitat

    Les recomanacions del 'Celler' del José Antonio Guillermo, el sommelier de l'Enoteca. Avui: els vins mallorquins de la DO Pla i Llevant.

Facebook

Twitter