- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
Ara i Aquí

L’Ara i Aquí engega la setzena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert


 • El transtorn de la personalitat múltiple

  Abans de les 11h, la Marta Compte, psicòloga de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, ens ha explicat que són els transtorn dissociatius o transtorns de la personalitat múltiple, després de veure fa pocs dies la pel·lícula "Múltiple".

 • Desmuntant mites i estereotips sobre la psicopatia

  Abans de les 11h, la Meritxell Camp, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, ha parlatdels mites de la psicopatia a l'espai 'La nostra ment', molts d'ells induïts pert les sèries i el cinema.

 • Una tasca molt important en un equip transversal

  Hem tancat la tercera hora de l'edició d'avui amb l'Helena Mas, psicòloga de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, que ens ha explicat la feina d'un psicooncòleg.

 • Solució de conflictes de parella: com arribar a acords

  El Marc Corral, psicòleg de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, ens ha parlat de la soluciò dels conflictes de parella i de com arribar a acords.

 • Els adults superdotats intel·lectualment

  La Marta Compte, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, ha parlat avui a l'espai 'La nostra ment' dels adults superdotats intel·lectualment.

 • Tècniques i evidències

  A l'espai 'La nostra ment', l'Arnau López, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, ha destacat quines tècniques d'intervenció psicoclínica tenen evidència científica. 

 • Anar al psicòleg o anar al psiquiatra?

  La neuropsiquiatra infantil i col·laboradora de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, la Dra. Rosa Maria Bruni, respon a la secció 'La nostra ment' al neguit dels pares de quan cal anar al psicòleg o al psiquiatra en referència als nostres fills.

 • Sovint oblidem els drets dels fills

  A la secció de 'La nostra ment', la pscicòloga de NIVi Meritxell Camp ha parlat de la coparentalitat  en el marc d'una separació i la decisió sobre la custòdia dels fills.

 • Pares, mares i graderies esportives

  L'Helena Mas, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, ha parlat a l'espai 'La nostra ment' de bons i mals exemples, de pares i mares, a les graderies esportives.

 • L'adolescència, segons Daniel Siegel

  LA Marta Compte, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, ens parla avui de l'adolescència, a partir dels estudis que inclou el llibre de Daniel Siegel "La tormenta cerebral".

Facebook

Twitter