ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra
Ara i Aquí

Comparteix:

Ara i Aquí: Andjazz

L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí.

Direcció i presentació: Montse Grau    Producció: Àlex Moldes    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo


 • Andjazz amb Josep Maria Ubach: Prince

  Avui el Josep Maria Ubach surt una mica del seu guió habitual a petició d'uns oients del programa. Dediquem l'espai a un músic excepcional com va ser Prince. Als set anys tocava el piano, la guitarra i la bateria. Amb catorze anys ja tenia el seu primer grup en marxa i anys més tard, amb la New Pover Generation o The Revolution ens va canviar la vida.Avui doncs, marxem cap a Minneapolis.

 • Andjazz amb Josep Maria Ubach: Maria João

  El Josep Maria Ubach ens porta avui cap a Portugal. Allí hi podem escoltar la veu exepcional de Maria João (Lisboa 1956). Una veu amb una flexibilitat fora de sèrie i una habilitat per a la improvisació descomunal. El seu primer deisc "Quinteto Maria João" (Orfeu,1983) estava ple de versions de grans estàndards del jazz com "Blue Moon", "Anthropology" o "Bill Bailey, Won't You Please...Come Home"? Una delícia per a les orelles més exigents.

   

 • Andjazz amb Josep Maria Ubach: La Vella Dixieland

  Una realitat múltiple, teixida a través de trobades entre cultures, instruments i persones. Així defineix la Unesco el jazz i proclama el 2011, el 30 d’abril com el seu Dia internacional. Doncs per celebrar-ho, el Comú d'Escaldes-Engordany va convidar la mítica banda catalana La Vella Dixieland (creada el 1980) el passat divendres. Avui amb el Josep Maria Ubach la coneixerem més a fons i tot plegat coincidint amb la seva gira 40+1.

 • Andjazz amb Josep Maria Ubach: Fletcher Henderson

  Fletcher Henderson va ser un pianista de jazz nord-america també conegut pel malnom de "Smach".La seva orquestra, la primera orquestra negra important que en realitat va existir va reunir figures del Jazz de màxim nivell com els trompetes Louis Armstrong, Tommy Ladnier, Joe Thomas i Roy Eldridge. Saxofonistes com Coleman Hawkins, Don Redman , Benny Carter o Ben Webster.Sense anar més lluny, Henderson va ser el gran precursor de la música "Swing".

 • Andjazz amb Josep Maria Ubach: Astrud Gilberto

  En un dia de temperatures baixes a casa nostra, el Josep Maria Ubach ens escalfa l'ambient amb un petit viatge al Brasil. La convidada és la cantant brasilera de bossa nova, samba i jazz Astrud Gilberto. Tot comença l'any 1963 en un enregistrament "accidental" amb el seu marit João Gilberto, el pianista Antonio Carlos Jobim i el saxofonista Stan Getz. La seva carrera va quedar tocada un cop divorciada però va deixar temes per la història com "Agua de beber", "Corcovado" i molt especialment "Garota de Ipanema".

 • Andjazz amb Josep Maria Ubach: Bach i Handel per Loussier

  Un talent com va ser el pianista i compositor francès Jacques Loussier és el nostre protagonista d'avui. Ell va revolucionar una part de la història de la música agafant obres clàssiques de Bach i Handel per portar-les al seu terreny i fer-ne unes brutals versions de jazz.

 • Andjazz amb Josep Maria Ubach: Guillem Tudó

  Avui amb el Josep maria Ubach fem allò que tant ens agrada: Mirar-nos el melic. Avui escombrem cap a casa i dediquem l'espai a un músic d'aquí que està fent les coses molt bé i que té un compte pendent amb la pandèmia. Li han saltat tres dates del calendari però, una part del seur repertori ja ha quedat immortalitzat enun disc. El descobrim a fons.

 • And-Jazz amb J.Maria Ubach: "Barney and Tete"

  El Josep Maria Ubach ens acosta l'estrena d'un disc únic i irrepetible. Ens situa al festival de jazz de Grenoble l'any 1988 gràcies a la discogràfica "Elemental Music". El saxofonista Barney Wilen i el pianista Tete Montoliu es coneixien de lluny. La idea de reunir-los va ser del director del festival Jacques Panisset i el resultat és un disc descomunal. Dos monstres del jazz al costat del baixista Riccardo del Fra i del baterista Aaron Scott. Afineu l'orella!!!

 • Andjazz amb Josep Maria Ubach: Rubén Blades

  Amb el Josep Maria Ubach marxem cap a Panamà. Allí hi trobem un cantant, músic, actor, advocat, polític i activista anomenat Rubén Blades. Una excel.lent proposta d'un dels membres més destacats de la discogràfica "Fania" i que va formar (i de fet forma) part del "boom" de la salsa. Més de vint discos, incomptables col.laboracions i tretze premis Grammy a la motxilla contemplen la seva trajectòria.

Facebook

Twitter

3.238.99.243