Ara i Aquí

Comparteix:

Ara i Aquí: Parlem-ne

L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí.

Direcció i presentació: Montse Grau
Redacció i locutor: Òscar Royo
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat i Ricard Porcuna


 • Filosofia: en busca del plaer

  El filòsof David Murias ens parla com assolir el plaer de la forma més pura.

 • Filosofia pràctica: els nous valors

  El nostre filòsof de capçalera David Murias fa una reflexió filosòfica sobre “els nous valors de la nova societat” i els relaciona amb filòsofs o corrents filosòfiques.

 • Filosofia pràctica: Filosofia i autoajuda

  El filòsof David Muria ens parla de la petita guerra que s'ha generat entre la filosofia i l'autoajuda.

 • Douglas Pate: Comunicació emocional

  En Douglas Pate ens parla sobre les diferents vessants de la comunicació emocional.

 • Filosofia pràctica: Kobe Bryant, un filòsof encobert?

  El filòsof David Murias ha volgut retre el seu modest homenatge al recent desaparegut Kobe Bryant. I ho ha fet des de la vessant més filosòfica possible establint un paral·lelisme amb el gran pensador Albert Camús. Sens dubte, a l'espai de Filosofia Pràctica hem conegut una faceta del jugador de bàsquet americà que va més enllà de la pista de joc on ha deixat empremta. Era Kobe Bryant un filòsof encobert?

 • Un dels pares de la filosofia oocidental

  A l'espai de 'Filosofia pràctica', el David Murias ens ha portat avui el pensament d'Aristòtil sobre la política. Què pensaria dels polítics actuals? Quines diferències hi ha entre el concepte de política d’Aristòtil i l'actual?

 • De Rousseau. al Joker

  Un nou capítol de l'espai de 'Filofia pràctica' amb el David Muria, el nostre pensador de capçalera. Avui ha volgut fer una parale·lisme entre el pensament de Jean Jacques Rousseau i el personatge protagonista de la pel·lícula 'Joker'.

 • Margaret Mead, pionera del moviment feminista

  A l'espai de 'Filosofia pràctica', el David Murias ens ha parlat avui de l'antropòloga, poetesa i filòsofa nordamericana Margaret Mead (1901-1978). Va ser tot un referent pel moviment d'alliberament feminista, a banda de la precursora en la utilizació del concepte 'gènere', àmpliamente utilizat més tard.

 • Carl Jung, molt més que un filòsof

  Psicòleg, psiquiatra, psicoanalista, filòsof i pensador clau en el desenvolupament de l’estudi de la psique humana. Avui el David Murias ens ha parlat del suís Carl Gustav Jung a l'espai de 'Filosofia pràctica'. A més, hem recordat una activitat 'Divendres de canvi', sobre "L'èsser humà i les emocions" que es farpà el divendres, 17 de maig, a dos quarts de 9 del vespre, a la sala d'actes del comú d'Escaldes-Engordany.

 • Voltaire i la raó històrica

  Amb el fiòsof David Murias avui ens hem fixat en la figura i el pensament de François-Marie Arouet, més conegut com a Voltaire, un dels principals representants de la Il·lustració, que va enfatitzar el poder de la raó humana al llarg de la història.

Facebook

Twitter