ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra
Ara i Aquí

Comparteix:

Ara i Aquí: Parlem-ne

L’Ara i Aquí engega la divuitena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert


 • De Rousseau. al Joker

  Un nou capítol de l'espai de 'Filofia pràctica' amb el David Muria, el nostre pensador de capçalera. Avui ha volgut fer una parale·lisme entre el pensament de Jean Jacques Rousseau i el personatge protagonista de la pel·lícula 'Joker'.

 • Margaret Mead, pionera del moviment feminista

  A l'espai de 'Filosofia pràctica', el David Murias ens ha parlat avui de l'antropòloga, poetesa i filòsofa nordamericana Margaret Mead (1901-1978). Va ser tot un referent pel moviment d'alliberament feminista, a banda de la precursora en la utilizació del concepte 'gènere', àmpliamente utilizat més tard.

 • Carl Jung, molt més que un filòsof

  Psicòleg, psiquiatra, psicoanalista, filòsof i pensador clau en el desenvolupament de l’estudi de la psique humana. Avui el David Murias ens ha parlat del suís Carl Gustav Jung a l'espai de 'Filosofia pràctica'. A més, hem recordat una activitat 'Divendres de canvi', sobre "L'èsser humà i les emocions" que es farpà el divendres, 17 de maig, a dos quarts de 9 del vespre, a la sala d'actes del comú d'Escaldes-Engordany.

 • Voltaire i la raó històrica

  Amb el fiòsof David Murias avui ens hem fixat en la figura i el pensament de François-Marie Arouet, més conegut com a Voltaire, un dels principals representants de la Il·lustració, que va enfatitzar el poder de la raó humana al llarg de la història.

 • El pare del superhome

  El vitalisme, la llibertat individual i el concepte del 'superhome' són tres de les característiques del pensament del filòsof alemany Friedrich Nietzsche, un dels referents del pensament del XIX. En parlem amb el DAVID Murias "filósofo"

 • La condició humana, Fromm i l'escola de Frankfurt

  Hem tancat el programa amb reflexions sobre la condició humana en el món actual. Són les que el filòsof David Murias ens ha portat de la mà dels pensaments i les publicacions principals del psicoanalista i filòsof humanista alemany Erich Fromm i d'altres membres de l'anomenada Escola de Frankfurt.

 • Religiós, revolucionari i filòsof-mag

  A menys d'una setmana per Nadal, el David Murias, el nostre filòsof de capçalera, ens ha volgut parlar de la figura Jesucrist a l'espai de Filosofia pràctica. Ho hem abordat des d'un triple vessant, religiós, revolucionari social i filosof-mag, com diversos auitors s'han acostat a la figura.

 • Epicur i la recerca del plaer

  A l'espai de Filosofia pràctica d'avui amb el David Murias, el nostre filòsof de capçalera, ens hem situat en el segle III aC. Hem parlar d'Epicur, de l'hedonisme i de la recerca del plaer i la felicitat.

 • Epictet i l'estoïcisme

  Nou enfocament de l'espai de filosofia del David Murias. Enguany li direm Filosofia pràctica per avui. En el primer capítol ens ha explicat com va nèixer el corrent de l'estoïcisme i qui va ser Epictet, un dels seus seguidors més destacats.

 • El concepte 'felicitat'

  Què és la felicitat? Què diu la ciencia i el coneixement ancestral sobre la felicitat? Es tem preparats per ser feliços en aquest món? Pautes i consells per ser feliç, amb el filòsof David Murias.

Facebook

Twitter

18.207.132.114