Ara i Aquí

Comparteix:

Ara i Aquí: espai ciència

L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí.

Direcció i presentació: Montse Grau
Redacció i locutor: Òscar Royo
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat i Ricard Porcuna


 • Espai ciència amb Florenci Pla: La calor

  El Florenci Pla ens fa la darrera visita de la temporada per parlar de l'estiu. Concretament volem saber per què fa calor a l'estiu. Estem més a prop del sol? La calor la provoquen les hores de sol? La posició del globus i la verticalitat dels rajos solars hi tenen alguna cosa a veure? Totes aquestes i d'altres preguntes tindran resposta a l'espai de ciència d'avui.

 • Espai ciencia amb Florenci Pla: Fer un ou dur a l'Everest

  A l'espai de ciència del Florenci Pla descobrim si fer un ou dur al cim de l'Everest és possible o no? Temperatures d'ebullició, evaporacions, coccions atmosfèriques o d'alta pressió...i moltes més coses explicades, com sempre, de manera PLAnera. Per cert, sabeu perquè tardem més a fer una paella a Andorra que no pas a la platja?

 • Espai ciencia amb Florenci Pla: La sal de la vida

  El Florenci Pla ens eplica molts detalls sobre l'ús de la sal. Quan neva en trobem a la carretera...això té els seus avantatges i els seus inconvenients. I per què això no es fa als països nòrdics i en canvi condueixen sobre el gel? La sal al plat, la sal per conservar...molts aclariments i descobriments en l'espai d'avui.
   

Facebook

Twitter