ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra
Ara i Aquí

Comparteix:

Ara i Aquí: Àrea de salut

L’Ara i Aquí engega la divuitena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Àlex Moldes    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo


 • Dietistes: Has agafat pes durant el confinament?

  La dietista Berta Jiménez ens dóna solucions i consells per tal d'organitzar-nos i no agafar més pes durant aquest període de confinament.

 • Àrea de salut: la nova fisioteràpia

  La fisioterapeuta Lídia Rodrigo ens ha dedicat uns minuts per parlar-nos de com s'adaptarà a la nova realitat la fisioteràpia.

 • Àrea de salut Alba Reguant

  La presidenta del Col·legi de Dietistes, Alba Reguant, ens parla de les propietats dels aliments antioxidants i quins productes podem incorporar a partir d'avui a la nostra cistella de la compra.

 • Àrea de salut

  Una setmana més hem dedicat un espai a la fisioterapia i ho hem fet amb la Lídia Rodrigo que ens ha parlat sobre la fisioteràpia que s’aplica en pacients crítics que es troben hospitalitzats. La Lídia ens ha explicat la tècnica que es va començar a aplicar a Austràlia i que s’ha centrat, des d’un inici, a oferir un servei integral a més de l’estrès patològic.

 • Àrea de salut

  A l’espai de dietistes connectem amb la Mònica Dicenta que ens recordarà que ara que estem a casa és moment també d’anar canviant hàbits alimentaris i acabar implantant un estil de vida saludable.

 • Psy-control: tècnica de relaxació

  A propòsit de la tècnica Psy-control

  * Molt senzilla i bàsica . L'esquelet es de lo mes bàsic de la Sofrologia (que alhora es basa en l'entreno autogen de Schutlz).

                                       . implementat:  ampliant en profunditat amb un petit detall un petit detall Taoista i, sobretot, amb trets de la meva creació, amb la finalitat de connectar amb la pròpia Essència.

  A tenir en compte:

  * Postura lliure (assegut/da, al sofà reclinat/da, damunt del llit, no importa), i sense res que  apreti el cos

  * Es tracta de canviar el " Pienso , luego existo, por siento , luego existo". És a dir, eduquem el SENTIR I SENTIR-NOS.  (Consciència psico-corpòrea)

  * L'idea clau: "no passa  res", no t'has de fer tensió per res, només has d'anar sentint. Relaxar, en aquest context, vol dir dirigir la teva atenció interna a sentir, a notar la corresponent part del cos. Tu només ves fent el que s'indica i deixa't fluir...(No vulguis controlar amb la ment racional, deixat anar...)

  * Al principi és normal que et distreguis i se te'n vagi el cap ..."por los cerros de Úbeda", no passa rés...quan t'adones que t'has distret...és que tornes a estar atent/ta...i com que està gravat...  et reenganxes a l'àudio.

  * Pots fer-ho les vegades que calgui. No hi ha perill de sobredosis!

   

  * Poc a poc seràs capaç d'estar atent/ta tota l'estona.

   

  * El Psy-control, te moltes avantatges...es relaxant, t'incrementa capacitats cognitives i perceptives a mida que ho vas fent...etc

   

  * HO pots fer a qualsevol hora del dia, l'important es que quan estàs per fer axó, estàs nomes per axó, et deixes mitja horeta per tu, com un REGAL QUE ET FAS CADA DIA, no com una obligació.

 • Àrea de salut: Psy-control

  La doctora Àngels Codina ens parla de la Psy-control, una tècnica de relaxació per enfortir-nos davant situacions adverses com la que estem vivint. Avui us deixem la classe de relaxió que ens proposa la doctora.

 • Àrea de salut: Katia Durich

  La dietista Katia Durich ens dóna algunes iniciatives alimentàries per dur a terme durant aquests dies de confinament. La Katia ens diu que és un bon moment per experimentar a la ciuna amb els més petits i anar introduint nous aliments.

 • Àrea de salut: exercitar el cos des de casa

  El confinament dóna per molt i avui la fisioterapeuta Lídia Rodrigo ens proposa accions per fer des de casa per mantenir els bons costums i no deixar-nos portar pel sedenterisme.

   

 • Àrea de salut: substàncies nocives

  La dietista Berta Jiménez ens parlar de les substàncies nocives que es generen quan cuinem els aliments i quins estris hem d'evitar de tenir a la cuina.

Facebook

Twitter

34.204.176.125