ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra
Ara i Aquí

Comparteix:

Ara i Aquí: Àrea de salut

L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí.

Direcció i presentació: Montse Grau    Producció: Àlex Moldes    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo


 • Àrea de salut, clínica Omega Zeta: transplantament renal

  El doctor especialista en nefrologia de la Clínica Omega Zeta, José María Garrancho, destaca la generositat que hi ha a Andorra quant a donacions d'òrgans. Avui ens endinsem en el món dels trasplantaments renal i parlem de les tipologies que existeixen, qui pot ser donant d'òrgans, quina cirurgia es desenvolupa i quina és la qualitat de vida de la persona trasplantada, entre altres.

 • Àrea de salut amb el Dr. Albert Alberca: dietes preestiuenques

  El doctor Albert Dorca ha estat clar a l'hora de parlar de les dietes d'abans de l'estiu. Sobretot, visitar el nostre metge referent o professionals de la nutrició perquè ens dissenyin una dieta ajustada a les nostres especificitats. Les modes no són bones en aquest àmbit, ja que possiblement no acabarem assolint els objectius fixats i arribarà la frustració i, fins i tot, l'efecte rebot.

 • Àrea de salut amb la Dra Àngels Codina: salut dins l'hàbitat

  La doctora Àngels Codina ens dóna un seguit de consells per aconseguir un hàbitat saludable i ens parla d'aspectes a tenir en compte perquè això es compleixi.

 • Dietètica amb Katia Durich: tips per una dieta d'èxit

  La dietista Katia Durich ens dóna un seguit de tips a tenir en compte perquè la nostra dieta no acabi en fracàs. Un dels punts clau és tenir en compte la ingesta calòrica diària. I és que si volem perdre pes és essencial que ingerim menys calories de les que gastem diàriament (1.200-1.400 en dones i 1.800-2.000 en homes). Pareu l'orella perquè l'estiu el tenim a tocar.

 • Àrea de salut, clínica Omega Zeta: la lumbàlgia

  La lumbàlgia ha estat catalogada com la malaltia del segle XXI i tot és fruit, en bona part, pel sedentarisme i els mals hàbits alimentaris. Avui el doctor Fréderic Castaing ens parla de tot allò que envolta aquesta malaltia tan molesta.

 • Àrea de salut, Clínica Omega Zeta: càncer femení

  El ginecòleg Xavier Marquès ens desgrana els diferents càncers que pot patir la dona al llarg de la seva vida. El càncer de pell és un dels més comuns en la dona mentre que en l'àmbit ginecològic hem de diferenciar entre els factors benignes i malignes.

 • Àrea de salut amb el Dr Albert Dorca: vacunes i covid-19

  El doctor Albert Dorca ens fa sortir de dubtes respecte a tot allò que envolten els vaccins contra la Covid-19. Janssen i AstraZeneca generen dubtes mentre que Pfizer va guanyant terreny. Davant el brot detectat a El Cedre, el doctor ens explica de quina manera contagia una persona que ja ha estat vacunada i que acaba donant positiu en coronavirus.

 • Àrea de salut amb la Dra Àngels Codina: Els valors

  La doctora Àngels Codina ens parla de l'amor com a base de la nostra salut i com l'amor ens eleva la salut a l'enèsima potència. Alhora, desgranem amb ella els valors que han de ressaltar sobre la persona, com ara, l'honestedat, bondat, llibertat, responsabilitat, pau i justícia, entre altres. Valors que han servit per obviar els contravalors que passen per l'egoisme, la mentida, traïció, entre altres.

 • Àrea de salut, Clínica Omega Zeta: L'osteopatia

  El doctor osteòpata, Frédéric Castaing, ens introdueix a la medicina que ens ha d'ajudar a posar les coses a lloc o més ben dit, els nostres ossos a lloc. Quan hem de visitar a l'osteòpata i quan al fisioterapeuta? Quines diferències presenten?

 • Àrea de salut amb Alba Reguant: recerca nutricional

  La dietista i nutricionista Alba Reguant ens presenta a la Canòlich Álvarez que es troba en ple estudi sobre usos i costums en l'alimentació a Andorra. I és que els temps han canviat i la manera d'adquirir i ingerir aliments també. L'objectiu de la secció d'avui va encarada en recuperar hàbits culinaris i aprofitar els productes que tenim al nostre abast.

Facebook

Twitter

3.235.191.87