Ara i Aquí

Comparteix:

Ara i Aquí: La cuina del talent

L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí.

Direcció i presentació: Montse Grau
Redacció i locutor: Òscar Royo
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat i Ricard Porcuna


 • La cuina del talent amb Núria Prenafeta: frases inspiradores

  La darrera cuina del talent de la Núria Prenafeta ve carregada d'inspiració. Avui parlem de gent que ha fet reflexionar i molt a d'altres, com són, Angela Volpini, Gerardo Schmeding, Sergi Torres, entre altres. Ens quedem amb una de les frases que en el seu dia va pronunciar una noia durant un concurs de talents: "no esperis que la vida es posi difícil per poder ser feliç".

 • La cuina del talent amb Núria Prenafeta: ferides emocionals de la infància

  La desenvolupadora del talent Núria Prenafeta parla de les ferides emocionals infantils i com aquestes acaben passant factura en edats més avançades. Segons Prenafeta, les ferides passen per la soledat, la por al rebuig, la humiliació, la traïció o la por de confiar i, finalment, la injustícia. Una vegada més, Prenafeta ens posarà en situació i ens donarà solucions al respecte.

 • La cuina del talent amb Núria Prenafeta: TOC

  La consultora de desenvolupament del talent, Núria Prenafeta, ens parla del TOC (trastorn obsessiu compulsiu). Ens exposa diferents exemples del trastorn i, fins i tot, posem com a exemple pel·lícules com "TOC, TOC" o "Millor impossible" en les que s'exposen casos clars. Un dels mètodes més efectius per posar-hi solució passa per la hipoteràpia, un dels mètodes que aporten èxit al pacient que pateix TOC.

 • La cuina del talent amb Núria Prenafeta: mètode per deixar de fumar

  La Núria Prenafeta ens proposa a deixar de fumar, o millor dit, a perdre les ganes de fumar. Ens aconsella sotmetre'ns a la hipoteràpia, el mètode més efectiu per assolir-ho. Ens aporta una dada. I és que un 80% dels qui se sotmeten al procés aconsegueixen perdre les ganes i només un 2,5% pateixen recaigudes.

 • La cuina del talent amb Núria Prenafeta: gestionar la tristesa

  La consultora del desenvolupament del talent Núria Prenafeta ens parla de la tristesa i com l'hem de gestionar per superar-la. Ens proposa fer-nos un seguit de preguntes i ser honestos amb nosaltres mateixos. Preguntar-se i esbrinar com em sento, identificar què em provoca aquell sentiment i què m'impedeix sentir-me bé. Això només és l'inici d'un procés que ha de culminar amb la superació de la sensació de tristesa.

 • La cuina del talent amb Núria Prenafeta: modes gramaticals

  La Núria Prenafeta critica com s'està utilitzant la llengua per evitar el sexisme. Una moda, segons Prenafeta, que s'inicia a finals del s.XX en mans dels polítics i que l'hem traslladada en diferents àmbits lingüístics. Així que per Núria Prenafeta la llengua no és sexista sinó que ho són les persones i s'ha d'entendre la llengua com un codi de comunicació.

 • La cuina del talent amb Núria Prenafeta

  Com identificar a un/a psicòpata narcisista. Aquest és el tema que hem tractat avui amb la consultora de desenvolupament del talent, Núria Prenafeta, que ens ha exposat els àmbits d'actuació del psicòpata narcisista i quines conseqüències comporta tenir-ne un/a de bren a prop.

 • La cuina del talent amb Núria Prenafeta: La felicitat

  La Núria Prenafeta ens parla de la felicitat i en quin indret la podrem trobar. I és que la recerca de la felicitat és un exercici individual i és un estat emocional que està en el nostre interior. La Núria ens proposa un nou exercici per degustar-la i gaudir-la.

 • La cuina del talent amb Núria Prenafeta: La incertesa

  La consultora de desenvolupament del talent, Núria Prenafeta, ens parla de la incertesa i de les tipologies que existeixen. N'existeixen de tres tipus: probabilitat, complexitat i ambigüitat. Les definim per saber identificar-les.

 • La cuina del talent: objectius empresarials (2on capítol)

  La consultora de desenvolupament del talent Núria Prenafeta ens amplia el temari en referència als objectius empresarials. Avui hem anat més enllà dels objectius SMART i ens centrem en els objectius OKR que ens ajudarà a visualitzar els resultats i els objectius OSM que impliquen tenir un impacte en tot el sistema.

Facebook

Twitter