ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra
Ara i Aquí

Comparteix:

Ara i Aquí: Patrimoni cultural

L’Ara i Aquí engega la divuitena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Àlex Moldes    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo


 • El patrimoni industrial de la Ruta del Ferro dels Pirineus

  Ha visitat avui l'espai de Patrimoni Cultural d'Andorra, l'Olivier Codina, doctor en història i tècnic del departament, que és expert en la història del ferro i coordina la Ruta del ferro dels Pirineus. Ens ha parlat de l'exposició que s'inaugurarà el pròxim dia 20 a l'era de Casa Rossell

 • Divertir-se aprenent

  A l'espai de Patrimoni Cultural d'Andorra ens han visitat els tècnics de l'Àrea de Museus d'Andorra, la Itziar Badenas i l'Eduard Tarrés: Hem parlat del joc d'escapada de la casa Areny-Plandolit, 'L'enigm de l'escriptor', que ha estat prporrogat a causa de l'èxit de la convocatòria.

 • Fons catalogats i recerca

  A l'espai de Patrimoni Cultural,q ue emetem un cop al mes, hem parlat amb el Pau Castell, historiador i professor associat del Departament d’Història Medieval, Paleografia i Diplomàtica de la Universitat de Barcelona. És l’autor de l’única tesi doctoral que s’ha fet fins ara sobre la cacera de bruixes a Catalunya mi el responsable del projecte "Andorra, terra de bruixes".

 • Una tècnica distingida per la Unesco

  Avui, a l'espai de Patrimoni Cultural d'Andorra, i amb l'ajut de l'historiador David Mas hem parlat de les construccions de Pedra seca d'Andorra, i de l'app i el web www.primerapedra.com

 • El ferro dels Pirineus

  A l'espai de 'Patrimoni Cultural d'Andorra' hem rebut avui l'Olivier Codina, doctor en història i tècnic del departament, que és expert en la història del ferro i  coordina la Ruta del ferro dels Pirineus.

 • L'evolució del Rosaleda

  L'Hotel Rosaleda té la qualificació de BIC (Bé d'interès cultural), i serà la seu del ministeri de Cultura. Del procés que viu n'hem parlat avui amb la Montserrat Planelles, la directora de Cultura, i l'Alfons Codina, coordinador de Patrimoni Cultural d'Andorra.

 • Orris i, un dòlmen?

  A la secció de 'Patrimoni Cultural', l'Abel Fortó, tècnic arqueòleg, ens ha parlat d'orris i de l'existència d'un possible dòlmen a Andorra.

 • El patrimoni automobilístic

  Hem compartit l'espai de 'Patrimoni cultural' amb la Marta Planas, la cap de l'Àrea de museus i monuments, i l'Eduard Tarrés, tècnic de museus. Hem parlat sobre el futur Museu Nacional de l'Automòbil.

 • La feina de restauració del patrimoni

  Avui hem conegut com és la feina de restauració a Patrimoni Cultural d'Andorra. Ens han visitat la Mreia Tarrés i la Mireia Vidal, dues de les professionals del departament, que ens han explicat detalls sobre la seva feina i quin són els darrers treballs que s'estan fent.

 • El mestre i l'escola

  Avui hem estrenat secció sobre el nostre 'Patrimoni cultural'. Hem parlat del mestre de Santa Coloma amb la Marta Planas (cap de l'àrea de museus i monuments) i Bernadeta Garrallà (cap d'Àrea de Béns mobles) del ministeri de Cultura.

Facebook

Twitter

3.226.245.48