Ara i Aquí

Comparteix:

Ara i Aquí: El nostre entorn

L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí.

Direcció i presentació: Montse Grau
Redacció i locutor: Òscar Royo
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat i Ricard Porcuna


 • Entrevista al síndic d'Aran sobre el projecte de reintroducció del linx nòrdic

  A l'espai El nostre entorn, l'Anna Viaplana ens parla de la possibilitat de reintroducció del linx nòrdic a la Val d'Aran. Entrevistem el síndic del Conselh Generau d'Aran, Carles Barrera, que ens ha explicat el punt en que es troba el projecte.

 • Donar vida a la mort

  A l'espai El nostre entorn, amb l'Anna Viaplana, hem parlat amb Gerard Moliné, un dels responsables de l'empresa UrnaBios: Afincada a La Seu d'Urgell, propietat dels germans Moliné, s'ha convertit en la primera firma de disseny industrial del món a construir una incubadora on dipositar les cendres del difunts i transformar-les en un arbre. 

 • El desig de convertir Andorra en un país millor

  A l'espai El nostre entorn, de l'Anna Viaplana, hem parlat dels projectes de la societat Bomosa. Ens ha acompanyat la seva CEO,Gemma Riu, que ens ha donat detall dels programes que desenvolupen, bona part d'ells vinculats a temes mediambientals i de sostenibilitat.

 • Premi per a Grandvalira-Ensisa al Concurs d'Iniciatives ambientals

  A l'espai de El nostre entorn, amb l'Anna Viaplana, hem entrevistat Sebastià Plaza, responsable de màquines d'Ensisa. En la categoria empresaris del Concurs d'Iniciatives ambientals, va ser guanyadora la iniciativa titulada «Projecte de revegetació amb llavor autòctona en pistes d’esquí», presentada per Grandvalira-Ensisa, consistent en l’ús de llavors locals per a la recuperació de la coberta de vegetació d’un talús després d’unes obres. El jurat va valorar molt positivament l’alt grau de respecte i sensibilitat per l’entorn i la biodiversitat del projecte constructiu.

 • Jordi Llovera, premiat a la Cimera mundial del canvi climàtic, COP21

  A l'espai El nostre entorn, l'Anna Viaplana ha convidat avui el director de projectes energètics d'Enginesa, Jordi Llovera, pocs dies després de rebre el primer premi d'eficiència energètica, en la categoria de reformes, a les Cimera pel Canvi Climàtic de París, el COP21

 • El nostre entorn

   Cita amb l'Anna Viaplana i l'espai El nostre entorn. Establim contacte amb Joan Colldeforns, propietari d'una botiga de productes biològics i de km zero del Pirineu, Mónglocal. 

 • El cultiu de la neu i la seva gent

  A la secció El nostre entorn, amb l'Anna Viaplana, parlem avui sobre la neu de cultiu. Com es produeix? Quina és la seva composició? Porta algún additiu? Ens ajuda l'Òscar Juàrez, cap de canons de Grandvalira Ensisa.

 • El nostre entorn, amb Anna Viaplana

  Dilluns, 22 de juny. Darrer espai El nostre entorn de la temporada, amb l'Anna Viaplana. Entrevistem Jennifer Berengueras, coordinadora de la coalició SOSdelfines, un ens que agrupa entitats de diferents països creada per exposar els problemes dels dofins i orques en captivitat. 

 • El nostre entorn, amb Anna Viaplana

  Dilluns, 8 de juny. El nostre entorn, amb l'Anna Viaplana, que ens parla avui de la voluntat de la Generalitat de Catalunya d'introduir un altre ós alfa al Pirineu el 2016. Entrevistem el coordinador del seguiment de l'ós a Catalunya, Santiago Palazón

 • El nostre entorn, amb Anna Viaplana

  Dilluns, 4 de maig. L'Anna Viaplana dedica l'espai de El nostre entorn a la jornada de neteja del medi ambient que convoca el col·lectiu Fem net per dissabte vinent, en el marc del Clean-up day Europe. Ens dóna detalls German Torres, de Fem Net.

Facebook

Twitter