Ara i Aquí

Comparteix:

Ara i Aquí: Sobrellengua

L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí.

Direcció i presentació: Montse Grau
Redacció i locutor: Òscar Royo
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat i Ricard Porcuna


 • Sobrellengua amb Marta Pujol i Bruna Generoso: revetlla Sant Joan

  L'espai "sobrellengua" va dedicat a tot el que gira entorn de Sant Joan. Així que parlem de revetlla, petards, falles, i menjar tradicional de la vigília de Sant Joan. No deixem al marge les consultes telefòniques, l'ús dels pronoms, concursos i les perles lingüístiques.

 • Sobrellengua amb Bruna Generoso: Parlem de llengua

  La col·laboradora del Servei de Política Lingüística Bruna Generoso ens comenta les darreres notícies que giren entorn de la nostra llengua. Coneixem els guanyadors de la darrera edició del certamen RECrea i comentem quines han estat les consultes telefòniques que han rebut sobre aspectes gramaticals. Tancarem la secció d'avui recitant un poema que ens acosta la mateixa Bruna.

 • Sobrellengua amb Marta Pujol i Bruna Generoso

  Nous programes televisius que giren entorn la nostra llengua és la gran novetat que ens presenten les companyes del Servei Política Lingüística. "Parlem de llengua" és el programa que estrenarà aquesta casa en què es plantejaran temes d'interès lingüístic, la política establerta entorn el català i projeccions de futur són temes que es tractaran en aquest espai televisiu. Aprendrem també, com cada dilluns, a escriure millor la nostra llengua.

 • Sobrellengua amb Marta Pujol: Exàmens oficials

  Aquest dilluns el cinema és actualitat. D'aquí que des de Política Lingüística ens informin que la nova edició del RECcrea compti amb 26 treballs que ara hauran de sotmetre's a examen i fins a finals de maig no coneixerem el guanyador. Alhora, ja tenim nova data per la segona convocatòria per als exàmens oficials de llengua catalana. El pròxim 3 de maig s'obren inscripcions que s'allargaran fins al 14 del mateix mes. Els dies d'examen es podran consultar a través de www.educacio.ad o www.cultura.ad a partir del 7 de juny. I atenció!!!! Es busquen voluntaris per la llengua perquè donin resposta a aquells que estan interessats a parlar millor el català.

 • Sobrellengua amb Marta Pujol i Bruna Generoso: premis i concursos

  El català també està present en concursos que es van programant. Avui les companyes del Servei de Política Lingüística ens anuncien que demà donaran a conèixer els guanyadors del dictat nacional i els requisits per poder participar en el concurs de curtmetratges RECcrea. Alhora, ens donaran eines per parlar en propietat quan ens referim a qüestions relacionades amb l'esquí.

 • Sobrellengua amb Marta Pujol i Bruna Generoso

  A l'espai del sobrellengua coneixem el treball que realitza el periodista Ferran Porta, autor de "Diari de Berlín", un llibre que conté informació sobre la capital alemanya per als lectors catalanoparlants. Porta ha estat durant tres setmanes residint a la residència Faber per recopilar informació per escriure un llibre sobre Andorra per als lectors alemanys. Un document que inclourà, en la major part, material del patrimoni cultural del país.

 • Sobrellengua amb Marta Pujol i Bruna Generoso

  El vintè aniversari de la Viquipèdia, la presentació de l'estudi "Ús de la terminologia catalana a Andorra: caracterització i anàlisi en l'àmbit dels esports d'hivern", la celebració del dia de la poesia, entre altres, són els ingredients del sobrellengua d'avui.

 • Sobrellengua amb Marta Pujol i Bruna Generoso

  A l'espai del sobrellengua d'avui hem conegut els textos protagonistes de la primera fase de la 14a edició del Dictat Nacional. La Marta Pujol i la Bruna Generoso ens han anunciat els termes que han suscitat més consultes durant el 2020. Entre ells hi figuren els termes relacionats amb la Covid19 i mots com "handbol" i "programari". I també hem anomenat alguns dels falsos sinònims que utilitzem avui dia de manera errònia.

 • Sobrellengua: cursos per millorar el català i anglicismes que hem incorporat

  Les companyes del Servei de Política Lingüística ens informen dels diferents cursos que hi ha en marxa per millorar l'aprenentatge en català i ens proposen un joc interactiu per conèixer la traducció en català dels anglisismes que hem incorporat en el nostre dia a dia.

 • Sobrellengua amb Marta Pujol i Bruna Generoso: expressions i mots relacionats amb la Covid-19

  Recuperem una secció que té molt a veure amb la nostra llengua oficial. Donem la benvinguda a les companyes del Servei de Política Lingüística que ens ensenyaran com utilitzar correctament les expressions i mots que giren al voltant de la Covid-19. En parlem amb Marta Pujol i Bruna Generoso.

Facebook

Twitter