ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: xerrada de l'humorista gràfic Jordi Planellas "Els límits de l'humor i la llibertat d'expressió amb ovelles"

Obrir en una altra finestra
Ara i Aquí

Comparteix:

Ara i Aquí: L'apunt

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert


 • F de divendres

  El moviment estudiantil 'Fridays for Future' contra el canvi climàtic sortirà als carrers de més de 1.429 ciutats de 114 països, un d'ells, Andorra, aquest proper divendres per exigir una acció mundial contra el canvi climàtic d'acord amb la "emergència" actual i en concret, a Europa per pressionar els polítics la setmana de les elecccions al Parlament Europeu. Ha estat el tema de la VIviana Besolí en el seu Apunt.

 • Cuiner mediàtic en concurs de creditors

  Jamie Oliver ha anunciat l'inici d'un procés concursal de la seva cadena de restaurants 'Jamie s Italian', després d'invertir més de 14 milions d'euros de la seva fortuna per intentar reflotar-la. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí d'avui

 • Huawei, prop de l'aturada tècnica

  Les conseqüències de la signatura de l'ordre ejectiva de Donald Trump prohibint l'ús de la tecnologia de "adversaris estrangers" no s'ha fet esperar i Google ha suspès tots els seus negocis amb Huawei que requereixin de les transferències de maquinari i programari, segons fonts properes a la companyia. L'amenaça de Trump té ara un ajornament de tres mesos. La Viviana Besolí ha dedicat el seu Apunt a parlar de les conseqüències possibles  per als usuaris de la companyia.

 • El decàleg del desamor

  Cada parella és un món i la comunicació entre els seus membres depèn molt de les habilitats socials de cada un d'ells: Avui hem recollit els deu motius més típics que acostumen a suscitar més conflictes i baralles, i de forma més recurrent. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí, a partir d'un article del suplement Vivo, de La Vanguardia.

 • És metàlic, però és carot

  Jeff Koons, l'artista de pop art americà, s'ha tornat a convertir en el creador viu pel qual més es paga. Koons, famós per fer unes escultures inflables i brillants, ha vist com un dels seus conills s'enfilava fins al 81 milions d'euros en una subhasta a Christie's. El comprador haurà de pagar aquesta suma, tot i que el valor a l'hora que caigués el martell era de 70 milions. Els més d'onze milions que hi ha de diferència es deuen a les comissions i als impostos. Ha estat l'Apunt de la Viviana Besolí d'aquest matí.

 • Sant Francisco posa límits a la tecnologia

  L'Ajuntament de San Francisco ha prohibit l'ús de la tecnologia de reconeixement facial als policies locals i a les autoritats del transport. Consideren que aquesta tecnologia no és fiable, especialment amb la gent amb pell fosca i les dones, ja que és en aquests col·lectius on aquesta tecnologia té més errors. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana besolí, a partir d'un article del portal 3-24.

 • Càrregues amb sentit comú

  La Viviana Besolí, a partir d'un article de La Vanguardia, ha fet avui el seu Apunt. Tractava sobre la manera més correcta de carregar el mòbil i optmitzar la bateria.

 • Blue moon

  L’home més ric del món, Jeff Bezos, cap d’Amazon i de la companyia espacial Blue Origin, va revelar fa pocs dies un projecte de vehicle d’allunatge que vol desplegar per transportar material i potser humans al pol sud de la Lluna d’aquí al 2024. ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí, a partir d'un article de El Periódico de Catalunya.

 • L'escorça s'esquinça

  Un grup d'investigadors ha identificat el que podria ser el primer indici de ruptura de l'escorça terrestre a l'Atlàntic, davant de la costa de Portugal. Segons els científics, aquest fenomen explicaria dos episodis sísmics que van tenir lloc a Portugal i que els geòlegs porten dècades estudiant: el gran terratrèmol de Lisboa de 1755, que va poder acabar amb la vida de fins a 100.000 persones -segons estimacions-, i el sisme de cap de San Vicente a 1969. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí.

 • "Només has de saber una cosa: que pots aprendre qualsevol cosa"

  Salman Khane el matemàtic i enginyer nord americà, guardonat amb el Premi Princesa d'Astúries de cooperació internacional per la Khan Academy. Una plataforma en xarxa sense ànim de lucre i d'accés gratuït, proporciona coneixement, classes i material pedagògic a més de 60 milions de persones a 190 països del món.

Facebook

Twitter