Ara i Aquí

Comparteix:

Ara i Aquí: Nivell usuari

L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí.

Direcció i presentació: Montse Grau
Redacció i locutor: Òscar Royo
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat i Ricard Porcuna


 • Nivell usuari: novetats en el món Apple

  L'expert en aspectes tecnològics Albert Pérez ens acosta les novetats que s’han presentat dins la conferència mundial de desenvolupadors d’Apple que s'ha celebrat aquesta matinada.

 • Nivell usuari: aplicacions per videotrucades

  L’Albert Pérez ens ha desgranat un reguitzell d'aplicacions per realitzar videotrucades tant en petit com en gran comitè.

 • Nivell usuari: productes connectats al servidor

  L'Albert Pérez no ens ha deixat indiferents avui amb les seves explicacions sobre les conseqüències que pateixen els consumidors quan els seus productes que estan connectats al servidor deixen de funcionar perquè l'empresa treu un nou producte o perquè la mateixa entitat fa fallida.

 • Nivell usuari: els motors cerca a internet

  Amb l'Albert Pérez descobrim certes anècdotes que passen quan utilitzem el motors de cerca a internet, com ara, Google, Bing, Yahoo o DuckDuckGo.

 • L'efecte 2038

  Havíeu sentit a parlar del 'Efecte 2038' en l'àmbit informàtic? L'Albert Pérez ens ha explicat aquest fet que genera una alerta encara amb moltes dubtes per resoldre.

 • I perquè QWERTY?

  L'Albert Pérez ens ha parlat avui de la distribució de teclat més extesa, la QWERTY. Per quin motiu s'utilitza aquesta i no una altra existent com la DVORAK? Què suposaria canviar-la?

 • Tens una Smart TV?

  Un nombre indeterminat de televisors intel·ligents de tot tipus de marques deixaran de ser compatibles amb Netflix a partir de desembre per la seva suposada antiguitat. Ha estat el punt inicial de reflexió a l'espai 'A nivell usuari', amb l'Albert Pérez. La informació apareixia en un article de la secció de tecnologia dl diari El mundo, que adjuntem a continuació.

  https://www.elmundo.es/tecnologia/gadgets/2019/11/08/5dc53c16fdddff79ad8b461e.html

 • La guerra dels formats

  L'Albert Pérez ens ha fet retrocedir avui un munt d'anys a l'espai de tecnologia 'A nivell usuari'. Hem parlat de la 'guerra' entre els formats VHS i Beta en els format de vídeo, i de la necessitat de digitalitzar els enregistraments antic.

 • Novetats no tan noves

  L'Albert Pérez ha reflexionat avui sobre les novetats que Apple va presentar fa uns dies. Lamenta que algunes d'elles es 'venguin' com a grans descobriments, quan fa anys que ja tenen implementació en el mercat.

 • WeChat i altres eines que venen de l'Orient

  No saps res de tecnologia, ni de temes similars, però vols estar al dia? Cal que escoltis l'Albert Pérez, el nostre expert a 'Nivell usuari'. Avui ha obert parlant de l'app 'WeChat', una eina xinesa de missatgeria de text, veu i moltes coses més de l'empresa Tencent, creada el 2011, i dispoonible per a totes les plataformes.

Facebook

Twitter