Ara i Aquí

Comparteix:

Ara i Aquí: Dialogant

L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí.

Direcció i presentació: Montse Grau
Redacció i locutor: Òscar Royo
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat i Ricard Porcuna


 • Dialogant amb Ramon Tena: Quan iniciar la mediació

  El nostre mediador de capçalera Ramon Tena ens aclareix dubtes de com i quan s'ha d'iniciar un procés de mediació. I és que la mediació, a més d'estar a l'abast de tothom, pot coexistir i iniciar-se si, prèviament, s'ha engegat un procés judicial.

 • Dialogant amb Ramon Tena: mediadors i advocats

  En Ramon Tena exposa tot allò que un mediador pot aportar a l'advocat. I res implica trepitjar la feina d'aquest últim. I és que tal com exposa Tena, la figura del mediador s'ha de veure com a pur col·laborador que pot sumar, i molt, en la tasca de l'advocat.

 • Dialogant amb Ramon Tena

  A l'espai "dialogant" d'avui ens hem centrat a comentar les novetats de la tercera edició del postgrau de mediació. Entre les més destacades, l'especialització en la mediació d'organitzacions i sector empresarial. Alhora, avui també hem entrat en discernir entre l'arbitratge i la conciliació, dos conceptes que van entrant en joc en un procés de mediació.

 • Mediació: dialogar o debatre?

  A l’espai de dialogant el Ramon Tena ens ha parlat de la diferència entre debatre i dialogar. Quan debatem i quan dialoguem? Sabem escoltar?

 • Les situacions habituals en la mediació i les sorgides per la Covid-19

  Amb el mediador Ramon Tena fem un repàs de les situacions que més es tracten en mediació i les que han sorgit arran del procés de confinament que hem viscut.

 • Filosofia pràctica: estoïcisme

  El nostre filòsof de capçalera David Murias ens parla de l'escola estoica i que podem aprendre d'ella per posar-ho en pràctica des d'ara mateix.

 • Dialogant

  El mediador Ramon Tena publicava ara fa uns dies un article que explica com hem de gestionar els conflictes que es puguin generar a casa durant aquests dies de confinament. I és que molts dies tancats a casa fa que la tensió en alguns moments sigui alta fet que ens porta a les discusions i malentesos.

 • Dialogant: la mediació en els grans esdeveniments

  El Ramon Tena ens parla de com actúa la mediació en projectes de grans esdeveniments.

 • Un impuls a la mediació

  Hem tancat el programa amb el Ramon Tena. Amb ell hem valorat les aportacions realitzades durant la taula rodona sobre la mediació judicial, celebrada dilluns amb motiu del Dia europeu de la mediació. Durant l'acte es va presentar l'Associació de Jutges i Fiscals per a la mediació.

 • Auditant la democràcia

  Hem parlat amb el Ramon Tena del Fòrum Mundial per a la democràcia, que se celebrarà a Estrasburg la setmana vinent, amb l'orgabnització del Consell d'Europa. El nostre col·laborador coordina un dels grups de joves d'arreu del món que hi participen. El tema central, molt interessant: "Està la democràcia en perill en l'era de la informació?" A l'enllaç adjunt hi trobareu molta més informació.
  https://www.coe.int/en/web/world-forum-democracy

Facebook

Twitter