Ara i Aquí

Comparteix:

Ara i Aquí: Contravolant

L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí.

Direcció i presentació: Montse Grau
Redacció i locutor: Òscar Royo
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat i Ricard Porcuna


 • Contravolant: ordre a l'hora de conduir

  El Marcel Besolí ens dóna consells importants per tal de mantenir una conducció segura. Aquest dilluns en Marcel ens ha parlat sobre l'ordre que hem de mantenir a l'hora de conduir.

 • Contravolant: conducció segura

  L'expert i assessor en conducció, Marcel Besolí, ens explica com realitzar una conducció segura i com ens hem d'asseure davant el volant. Besolí també recalca com s'han de comportar els integrants del vehicles, a més del conductor, i com col·locar l'equipatge per si en cas d'accident els danys siguin els menors possibles.

 • Els pneumàtics i molt més

  Cal que tinguem el nostre vehicle a punt per a l'hivern i això va molt més enllà del tema dels pneumàtics. N'hem parlat amb el Marcel Besolí a la secció de conducció segura i eficient, 'Contravolant'.

 • Informació, alerta i perill

  Els actuals quadres de comandaments dels cotxes ens donen molta informació en base a llums que s'activen i es desactiven. Alertes, perill, informació...? Quan ens hem de preocupar? Ho hem comentat amb el Marcel Besolí, instructor professional de conducció.

 • Eines per augmentar la seguretat al volant

  El Parlament Europeu ha aprovat una directiva amb millores tecnològiques per augmentar la seguretat i reduir les morts a la carretera.Limitadors de velocitat, caixes negres i detectors de somnolència seran obligatoris als cotxes nous el 2022. Ha estat el tema que avui hem comentat amb el Marcel Besolí a la secció de conducció segura i eficient.

 • Minimitzar la despesa de combustible

  A la secció 'Contravolant', el Marcel Besolí ha comentat avui com podem optimitzar el consum de combustible del nostre vehícle impulsat per fonts tradicionals

 • L'acció més determinant al volant

  Tot el que cal tenir en compte en l'acció de frenar el nostre vehícle, amb el Marcel Besolí, a la secció 'Contravolant' d'avui. Hem parlat de l'acció sobre el pedal, del sistema ABS, de les distàncies de segueretat, del temps de reacció, etc.

 • Particularitats de la conducció sobre neu

  El Marcel Besolí ens ha recordat aquest matí tot allò que cal tenir en comte per afrontar amb garanties la conducció sobre neu o superfície lliscant.

 • Condicions de sòl canviants

  Consells de conducció segura en condicions que fan que el sòl sigui canviant: sec, moll, pluja, neu, etc. Avui, amb el Marcel Besolí, a l'espai 'Contravolant' 

 • En marxa el cinquè Concurs de curtmetratges, RECcrea,

  Al 'Sobrellengua' d'avui hem parlat del Servei de Política Lingüístuica i el Festival Ull Nu, ja que convoquen el cinquè Concurs de curtmetratges RECcrea, adreçat als estudiants de segona ensenyança, per promoure la creativitat audiovisual en català. Ha estat el tema d'obertura avui9 amb el Marc Cortés.

Facebook

Twitter